AcasăOldAvantajele si dezavantajele caselor pe structura de lemn

Avantajele si dezavantajele caselor pe structura de lemn

O casa pe structura de lemn este mai ieftina si se ridica in cinci zile

O casa pe structura de lemn cu o suprafata de pana la 60 de metri patrati costa cel mult 20.000 de euro si are avantajul ca este rezistenta la cutremur, insa nu este atat de izolata fonic precum cele din caramida sau BCA.

O casa pe structura de lemn este mai ieftina si se ridica in cinci zile

Habitat for Humanity construieste de 19 ani in Romania case simple, decente si accesibile pentru familii cu venituri mici. Locuintele sunt construite preponderent pe structuri usoare de lemn, dupa modelul american Habitat. Folosirea structurii de lemn in constructia unei case are multe alte avantaje:

–         rapiditatea construirii. Dupa ce fundatia este uscata, o locuinta pe structura de lemn de 55-60 mp poate fi ridicata si in cinci zile, de o echipa de 20-25 de persoane;

–         este mai calduroasa;

–         mai mult spatiu. Peretii din lemn sunt de aproape doua ori mai subtiri decat cei din caramida sau BCA;

–          rezistenta la un cutremur de pana la 8 grade pe scara Richter;

–         pret accesibil. Costul pentru o constructie pe structura de lemn de 50-60 mp este 20.000 de euro.

Printre dezavantaje se pot enumera:

–         durata de viata relativ mai mica. Aceasta se poate extinde cu o buna intretinere si exploatare -aerisire, incalzire, curatenie, folosirea corecta a instalatiilor sanitare;

izolarea fonica mai scazuta. Izolarea fonica a unei cladiri pe structura de lemn creste daca imbinarile dintre panourile de lemn sunt realizate corect, daca se utilizeaza materiale fonoabsorbante (vata minerala intre peretii despartitori sau in planseul dintre nivele.

author avatar
Arpad Dobre
785 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger