AcasăOldAtentie la virusii din jocurile de pe Google Play

Atentie la virusii din jocurile de pe Google Play

Aplicatiile Google cu probleme au fost deja descarcate de 100.000 de utilizatori

Un virus sofisticat capabil sa treaca de codurile de securitate CAPTCHA (imagini folosite pentru a diferentia oamenii de servicii automate) a fost identificat in sapte aplicatii din magazinul Google Play. Virusul a reusit sa aboneze prin SMS, la servicii premium, mii de utilizatori ai jocurilor.

Aplicatiile Google cu probleme au fost deja descarcate de 100.000 de utilizatori

Potrivit specialistilor in securitate ai Bitdefender, virusul Android.Trojan.MKero a aparut initial la sfartitul anului 2014, insa a fost distribuit exclusiv prin magazinele de aplicatii neoficiale si pe retelele de socializare populare in Europa de Est.

SMS trimis de virus

Virusul Android.Trojan.MKero.A a fost identificat recent in premiera in magazinul oficial Google Play, dovada ca hackerii au reusit sa dezvolte noi moduri de a-l impacheta pentru ca aplicatiile infectate sa nu fie depistate de filtrul de analiza automata Google Bouncer. Compania Google a fost notificata de existenta aplicatiilor infectate din magazinul Play. Complexitatea virusului consta in abilitatea de a putea completa codurile de autentificare CAPTCHA, prin redirectionarea cererilor catre serviciul de transformare a imaginilor in text Antigate.com. Serviciul trimite codul de securitate inapoi catre virus, care reuseste sa se autentifice si sa contracteze prin SMS servicii premium in numele utilizatorului, fara ca serviciul sa fie informat.  Aplicatiile din Google Play care raspandesc virusul de tip Trojan au fost instalate de peste 100.000 de utilizatori. O investigatie efectuata de Bitdefender arata ca aplicatiile se aflau de mult timp in Google Play si au fost constant actualizate. Detectarea si inlaturarea virusului se fac cu mare dificultate, avand in vedere abilitatea de a opera silentios pe telefonul cu sistem Android al victimei. Utilizatorii trebuie sa-si instaleze o solutie de securitate destinata terminalului mobil, pentru a gasi aplicatiile infectate.

author avatar
Arpad Dobre
208 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger