AcasăOldAtentie la fraudele de pe Facebook!

Atentie la fraudele de pe Facebook!

Hackerii mizeaza pe curiozitatea utlizatorilor Facebook de a afla cine le-a vizualizat profilul

Oricine poate deveni victima escrocheriilor pe Facebook, prin metode  mai vechi sau mai noi. Printre cele mai facile modalitati de a va infecta cu virusi informatici se numara accesarea  link-ului „Ghici cine ti-a vizualizat profilul?”, dar si „oferte” de vizionare a filmelor cu atrocitati sau tombole false pentru vizitarea Disneyland-ului.

Hackerii mizeaza pe curiozitatea utlizatorilor Facebook de a afla cine le-a vizualizat profilul

Aproape jumatate dintre amenintarile cibernetice mizeaza pe curiozitatea utilizatorilor de a sti cine le-a vizualizat profilul, iar una din trei fraude atrag victimele cu functionalitati pe care Facebook nu le-a implementat inca, precum butonul de „Dislike”. Printre cele mai noi escrocherii plasate pe Facebook se numara materialele video cu imagini socante, precum animale lovite, copii suferinzi si femei torturate.

Topul escrocheriilor

Un studiu realizat pe parcursul a doi ani de Bitdefender  arata ca escrocii infecteaza milioane de utilizatori Facebook cu scheme cunoscute, prezentate sub alta forma. Cele mai populare categorii de escrocherii folosite de criminalii cibernetici pentru a pacali utilizatorii de Facebook sunt:

1.     Ghici cine ti-a vizualizat profilul?- 45,50%

2.     Noi functionalitati ale Facebook – 29,53%

3.     Escrocherii cu premii – 16,51%

4.     Escrocherii cu celebritati – 7,53%

5.     Materiale video cu atrocitati – 0,93%

Bitdefender recomanda utilizatorilor sa actualizeze sistemul de operare, solutia antivirus si alte aplicatii software pentru a opri hackerii din exploatarea vulnerabilitatilor gasite in  sistem. De asemenea, utilizatorii trebuie sa evite sa completeze chestionare pe Facebook sau sa apese Like sau Share pentru a vizualiza un video.

author avatar
Arpad Dobre
234 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger