AcasăOldAtentie la comisioanele bancilor pentru locuinte!

Atentie la comisioanele bancilor pentru locuinte!

Cereti consilierilor bancari toate detaliile referitoare la costurile unui contract de economisire-creditare

Produsele de economisire-creditare sunt la indemana oricui vrea sa puna un ban deoparte pentru achizitia unei locuinte in viitor, insa potentialii clienti ai bancilor de profil trebuie sa stie ce prevede un contract, respectiv care sunt comisioanele pe care trebuie sa le plateasca.

Cereti consilierilor bancari toate detaliile referitoare la costurile unui contract de economisire-creditare

Analistii FinZoom au realizat un fel de „decalog” obligatoriu de consultat de catre cei interesati de un credit imobiliar prin de economisire-creditare:

  1. Suma contractata

Reprezinta suma totala (atat partea de economisire cat si partea de creditare) dorita de client pentru atingerea obiectivelor sale. Suma trebuie aleasa cu atentie, deoarece comisionul initial perceput de bancile pentru locuinte va fi calculat pe baza acesteia.

  1. Comisionul pentru deschiderea contractului

Acest comision initial ii poate descuraja pe cei care doresc sa apeleze la un produs de economisire-creditare, deoarece va trebui platit inainte de a putea beneficia de produsul propriu-zis.

  1. Alte costuri

Bancile pentru locuinte mai pot percepe un comision:

–         anual de administrare (28 lei sau 36 lei pe an),

–         de analiza a  dosarului (pentru cei care cer credit),

–         lunar de administrare pentru perioada de creditare.

4. Prima de la stat

Clientii beneficiaza de o prima de stat pentru depunerile anuale efectuate in baza unui contract de economisire-creditare de 25% din sumele economisite in anul respectiv (maximum 250 de euro in lei).

5. Sumele economisite sunt garantate de stat  in limita a 100.000 euro (echivalentul in lei).

6. Nu trebuie sa aveti 18 ani pentru a incheia un contract de economisire-creditare, dar creditul poate fi acordat numai celor care au implinit aceasta varsta si obtin venituri.

7. Se pot incheia contracte de economisire-creditare pentru fiecare membru al familiei si se pot conexa ulterior pe numele unei singure persoane.

8. Dobanzile si comisioanele aferente contractelor de economisire-creditare sunt fixe si clare de la bun inceput.

9. Contractele de economisire-creditare sunt contracte pe termen lung.

10. Obtinerea creditului nu este obligatorie, putand exista chiar bonusuri pentru cei care renunta la credit si continua sa economiseasca, insa creditul poate fi utilizat numai in scopuri locative.

author avatar
Arpad Dobre
228 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger