AcasăOldASSAI: „Desfiintati cloaca ASF!”

ASSAI: „Desfiintati cloaca ASF!”

Protestatarii au acuzat ASF de protectionism fata de Astra si Carpatica

Asociatia Societatilor de Service Auto Independente (ASSAI) a protestat, ieri, in fata Palatului Parlamentului, acuzand  conducerea Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF) de protectionism fata de anumite firme de asigurari si de influentarea tarifelor RCA.

Protestatarii au acuzat ASF de protectionism fata de Astra si Carpatica

Peste 700 de reprezentanti ai ASSAI au protestat ieri, in Bucuresti, acuzand ASF de o serie de decizii discutabile. Protestatarii au cerut demiterea conducerii ASF, strigand lozinci precum „ASF, nu uita, RCA e spaga ta”, „Jos ASF” si „Desfiintati cloaca ASF”. Reprezentantii ASSAI acuza modul de functionare a ASF si cer stoparea cresterii nejustificate si necontrolate a pretului RCA, precum si interzicerea de urgenta a oricaror declaratii, masuri si activitati ale Autoritatii care sa stimuleze asiguratorii sa scumpeasca RCA. De asemenea, patronii service-urilor auto independente solicita abrogarea Normei RCA 23/2014 recent adoptate de catre ASF, deoarece:

– permite firmelor de asigurari sa subevalueze cu pana la 30% plata despagubirii acordate pagubitului RCA in caz de dauna totala;

– limiteaza libera concurenta intre service-urile auto;

– scade protectia pagubitului RCA.

Protectionism si polite intarziate

Reprezentantii ASSAI cer si eliminarea despagubirilor subevaluate platite pagubitilor de catre asiguratori, deoarece, in 85% din cazuri, firmele de asigurari achita plati partiale (subevaluate) ale despagubirii.  Patronii de service-uri auto solicita ASF respectarea termenului legal de despagubire la nivel national de catre firmele de asigurari. ASSAI acuza ASF de protejarea intereselor unor asiguratori, ca Astra si Carpatica, firme cu mari probleme la plata despagubirilor RCA.

author avatar
Arpad Dobre
165 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger