AcasăOldAsigurarea obligatorie a locuintei, o slaba protectie pentru proprietari

Asigurarea obligatorie a locuintei, o slaba protectie pentru proprietari

Locatarii blocurilor au „contabilizat” deseori inundatii din cauza spargerii conductelor

Peste 76% dintre proprietarii de apartamente considera ca asigurarea obligatorie a locuintei nu-i protejeaza suficient. Cu toate acestea, nivelul asigurarilor facultative nu a inregistrat cresteri, desi romanii se tem cel mai mult de cutremur si incendii.

Locatarii blocurilor au „contabilizat” deseori inundatii din cauza spargerii conductelor

Un sondaj realizat de PAID (Pool-ul Asigurarilor Impotriva Dezastrelor) arata ca patru din zece romani considera ca incendiile reprezinta cea mai mare amenintare pentru locuinta lor. Pe de alta parte, rezultatele sondajului realizat in cadrul campaniei de informare „Octombrie – Luna Asigurarilor de Locuinte” arata ca trei din zece romani  plaseaza cutremurul pe primul loc in acest top al riscurilor care le ameninta casa. In acelasi timp, 15,4% dintre respondenti au mentionat ca risc inundarea provocata de apa din conducte, iar 10,4%, spargerea locuintei de catre hoti. Alunecarile de teren (alese de 1,8% dintre participantii la sondaj) si inundatiile (0,9%) au ocupat ultimele locuri in topul riscurilor de care se tem romanii. Ca se tem e una, dar ca nu prea iau masuri de protectie e alta problema.

Invitatii pentru hoti pe Facebook

Conform rezultatelor sondajului, doar 23,1% dintre respondenti considera ca o asigurare obligatorie de locuinta reprezinta o protectie suficienta pentru locuinta lor. Cu toate acestea, gradul de penetrare al asigurarilor facultative in Romania nu a inregistrat cresterile asteptate. Conform declaratiilor respondentilor, 43% dintre ei au avut o inundare provocata de spargerea conductelor (80% dintre acestia locuind la bloc), iar 4,93% au avut un incendiu in locuinta. Aproape jumatate dintre romani au auzit de o spargere a unei locuinte care a avut loc fie in zone invecinate, fie in acelasi bloc cu ei, pe aceeasi strada sau in acelasi cartier cu ei. Totusi, multi respondenti au recunoscut ca posteaza fotografii pe Facebook cand se afla in concediu, ceea ce constituie o invitatie pentru hoti.

author avatar
Arpad Dobre
206 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger