AcasăOldApeluri internationale sau roaming, avantaje si dezavantaje

Apeluri internationale sau roaming, avantaje si dezavantaje

Utilizatorii de roaming platesc tarife diferite in functie de reteaua si destinatia apelului

Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM) le aminteste utilizatorilor de servicii de telefonie ca apelurile in strainatate si cele efectuate sau primite in roaming presupun costuri diferite.

Utilizatorii de roaming platesc tarife diferite in functie de reteaua si destinatia apelului

Atunci cand folosesc telefonul in roaming, utilizatorii platesc atat pentru apelurile efectuate, cat si pentru cele primite si pentru acces la internet sau transmiterea de SMS-uri, in timp ce primirea unui SMS este gratuita. Tarifele pot varia in functie de tara in care acestia calatoresc si reteaua locala pe care o utilizeaza, dar si in functie de destinatia catre care suna (local, catre Romania sau catre o alta tara) si sunt mai mari decat cele practicate la nivel national. Apelurile efectuate din Romania catre un numar de telefon al unei persoane aflate in afara tarii si care foloseste serviciul de roaming nu au costuri suplimentare, fiind taxate ca apel national.

Planuri tarifare

In schimb, atunci cand un utilizator din Romania efectueaza un apel international in timp ce se afla in Romania, tariful este mai mare decat cel national. Operatorii din Romania ofera abonamente sau extraoptiuni ce includ un anumit numar de minute catre destinatii internationale, caz in care utilizatorii nu vor avea costuri suplimentare daca suna in strainatate. Totusi, ei trebuie sa fie atenti daca aceste minute internationale gratuite pot fi folosite atat pentru apelarea unor retele fixe, cat si mobile, precum si daca ele includ apeluri catre tarile, respectiv retelele de destinatie dorite.

author avatar
Arpad Dobre
303 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger