AcasăOldApartamentele cu doua camere, preferate de chiriasi

Apartamentele cu doua camere, preferate de chiriasi

Apartamentele cu doua camere se inchiriaza la preturi intre 270 de euro (Rahova) si 740 de euro (Herastrau)

Preferintele romanilor atunci cand vine vorba de inchirierea unei locuinte au ramas aceleasi la acest inceput de an ca si in 2014, iar cele mai cautate sunt apartamentele decomandate, mobilate sau partial mobilate, confort I.

Apartamentele cu doua camere se inchiriaza la preturi intre 270 de euro (Rahova) si 740 de euro (Herastrau)

In prima luna din acest an, pretul mediu de inchiriere al unei locuinte in Bucuresti era de 7,3 euro/mp, fata de 5,2 euro/mp, cat a fost media celor mai importante orase din provincie. Clujul este al doilea cel mai scump oras din punct de vedere al chiriilor, dupa Bucuresti, cu un pret mediu dea 6,2 euro/mp. Clujul este urmat in acest top de Brasov – 5,2 euro/mp, Iasi – 4,9 euro/mp, Sibiu – 4,8 euro/mp si Constanta – 4,7 euro/mp.

Chirii dupa zona si confort

Conform unei analize Imobiliare.NET,  o garsoniera putea fi inchiriata in Bucuresti in ianuarie cu pretul mediu de 243 euro, in timp ce un apartament cu doua  camere ajungea la 385 euro. Preturile de inchiriere urca simtitor in cazul apartamentelor cu trei si patru camere din Capitala, mediile ofertelor ajungand la 594 euro, respectiv 933 euro. Chiriile difera mult si in functie de gradul de confort. Din punct de vedere al compartimentarii locuintelor, pretul mediu al:

–         unei garsoniere decomandate a fost de 248 de euro, respectiv de 230 de euro, pentru una semidecomandata;

–         unui apartament de doua camere decomandat a fost de 389 de euro, respectiv de 364 de euro pentru unul semidecomandat;

–         unui apartament cu trei camere a fost de  614 euro, respectiv de 488  de euro pentru unul semidecomandat:

–         unui apartament decomandat cu patru camere camere a fost de 961 de euro, respectiv de 763 euro pentru unul semidecomandat.

Acestea sunt preturi medii si mai pot diferi si in functie de zona in care se afla blocul. Cele mai scumpe chirii pentru garsoniere, de 358 de euro, se regasesc in zona  in Aviatiei, iar cele mai ieftine, in cartierele Rahova si Brancoveanu, de 202 euro. Cele mai mari chirii pentru apartamente cu doua camere, de 741 euro, sunt cerute in zona Parcului Herastrau, iar cele mai mici, in zona Fundeni, de 259 de euro, Pantelimon, de 265 de euro, si Rahova, de 267 de euro.

author avatar
Arpad Dobre
206 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger