AcasăOldAnuntul facut de Ministrul Finantelor: "Scadem TVA sau CAS. Ori una, ori...

Anuntul facut de Ministrul Finantelor: „Scadem TVA sau CAS. Ori una, ori alta” „

Ministrul Daniel Chitoiu vrea sa-i recompenseze pe inspectorii fiscali care descopera cazuri de evaziune fiscala

Ministrul Finantelor, Daniel Chitoiu, a anuntat, ieri, ca guvernul are in vedere fie revenirea la TVA la 19%, fie reducerea cu cinci puncte procentuale a contributiilor la asigurarile sociale (CAS).

Ministrul Finantelor a precizat ca in acest an nu vor avea loc majorari de impozite, iar scaderea taxelor se va putea aplica de anul viitor. „Din 1 ianuarie 2014 vrem sa adoptam scaderea  TVA de la 24% la 19% sau a CAS cu 5%”, a anuntat Daniel Chitoiu la un post privat de televiziune. El a precizat ca nu se pot reduce simultan ambele taxe. „Ori una, ori alta. Cealalta, peste un an de zile”, a  spus demnitarul.

Ministrul Daniel Chitoiu vrea sa-i recompenseze pe inspectorii fiscali care descopera cazuri de evaziune fiscala

Taxa mai mica la paine

Cat priveste scaderea TVA la paine, aceasta va fi pusa in aplicare din aceasta vara, intr-o prima faza cu titlu experimental. Desi in presa aparuse un raport financiar care avertiza ca reducerea TVA la paine este inoportuna in acest moment, atat Daniel Chitoiu, cat si premierul Victor Ponta, au tinut sa precizeze ca scaderea taxei va fi pusa in aplicare. „Proiectul de reducere a TVA la paine este de actualitate si reprezinta una dintre prioritatile asumate de guvern pentru acest an”, au comunicat reprezentantii Ministerului Finantelor.

Recompense pentru combaterea evaziunii

Daniel Chitoiu a anuntat ca vrea sa reintroduca stimulentele pentru inspectorii fiscali care au performante deosebite in domeniul combaterii evaziunii fiscale. El a precizat ca, in perioada in care a fost presedinte al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), a stimulat performanta si are in vedere reintroducerea acelor stimulente. „Interesul meu este ca, daca cineva, o echipa de control, merge si descopera o evaziune fiscala de un milion de euro si o si recupereaza, sa ii dau 3 – 5 – 10% din suma respectiva, pentru ca eu, stat, daca nu incasam milionul respectiv, nu aveam nimic”, a argumentat Chitoiu.

author avatar
Arpad Dobre
126 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger