AcasăOldANRE: Factura la energie electrica, mai mica de la 1 iulie

ANRE: Factura la energie electrica, mai mica de la 1 iulie

(foto: impactingorj.ro)

Veste buna pentru romani! Incepand cu luna viitoare, factura la curent va fi mai mica. Autoritatea Nationala de Reglementare in Domeniul Energiei (ANRE) estimeaza micsorarea, cu 2, 6 %, a valorii facturilor ce vor fi platite de populatie pentru energia electrica.

(foto: impactingorj.ro)

Totul dupa ce ANRE a anuntat ca, „desi preturile din grila tarifara aprobata prin Ordinul ANRE nr. 57/2014 au fost majorate cu 1,89%, ca urmare a recunoasterii in pretul de achizitie reglementat a impozitului pe constructii, la consumatorii casnici se va inregistra o reducere a pretului energiei electrice (fara taxe)  in medie cu 0,9%”.

Mai mult, Comitetul de reglementare al ANRE a decis reducerea, de la 1 iulie, a valorii contributiei pentru cogenerarea de inalta eficienta. Aceasta taxa scade cu 45,8% fata de contribuitia  0,01838 lei/kWh, aplicata incepand cu data de 1 ianuarie 2014, ceea ce va duce la o scadere a valorii facturii de energie electrica la consumatorii casnici (cu consum de cca 100kWh) cu circa 1,7%, precizeaza reprezentantii Autoritatii, intr-un comunicat.

Ca urmare a aplicarii acestei masuri de reducere a taxei, ANRE estimeaza o scadere, cu 2, 6%, a valorii facturii la energie electrica a consumatorilor casnici.

300 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger