AcasăOldANPC: Bancile sa fie mai intelegatoare fata de datornici

ANPC: Bancile sa fie mai intelegatoare fata de datornici

Marius Dunca cere recuperatorilor de credite sa nu mai fie atat de agresivi

Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) cere bancherilor si altor creditori sa fie mai intelegatori fata de debitorii care au probleme la plata ratelor si sa aiba in vedere impartirea poverii in ceea ce priveste riscul valutar.

Marius Dunca cere recuperatorilor de credite sa nu mai fie atat de agresivi

Seful ANPC, Marius Dunca, atrage atentia reprezentantilor sectorului bancar asupra faptului ca romanii nu mai au incredere in banci si nu mai au curaj sa ia credite. Oficialul cere bancherilor sa aiba o deschidere mult mai larga fata de consumatorii aflati in situatii dificile in acest moment. „Nu uitati ca, in prezent, credibilitea in institutiile financiar-bancare este un pic scazuta, romanii nu mai au incredere, le e teama sa faca un credit si orice oferte le faceti va rog sa fie corecte, transparente si foarte clare”, le-a transmis Dunca bancherilor. El a criticat atitudinea recuperatorilor de datorii.  „Vin sesizari la ANPC din partea consumatorilor care spun ca le sunt amenintate familiile, vecinii, sunt sunati copiii, sunt puse afise mari de recuperare in fata blocului. As vrea sa reglementam impreuna aceste lucruri”, a cerut Dunca.

Creditele in franci elvetieni, renegociate

Seful ANPC a anuntat ca reprezentantii institutiei vor participa ca observatori la negocierile colective pe care clientii cu credite in franci elvetieni le vor demara cu bancile. Grupurile de peste 50 persoane vor fi reprezentate de Asociatia Utilizatorilor de Servicii Financiare. „Vom participa cu specialistii nostri, vom fi acolo ca observatori, ca sa vedem ce propuneri le fac bancile clientilor la negocieri. Dar trebuie sa tinem cont ca, totusi, contractele de credit difera de la caz la caz”, a spus Dunca.

author avatar
Arpad Dobre
149 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger