AcasăOldANAF va verifica averile de peste 80 de milioane de lei!

ANAF va verifica averile de peste 80 de milioane de lei!

Presedintele Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), Serban Pop, a anuntat ca Fiscul are in vedere verificarea averilor de peste 80 de milioane de lei, precum si a conturilor din strainatate ale magnatilor din Romania.

Serban Pop a precizat ca ANAF a identificat bancile din strainatate la care au conturi cei cu averi de peste 80 de milioane de lei

Presedintele ANAF a precizat, citat de Capital, ca in cadrul programului de verificari fiscale vor fi controlate si veniturile mai mari de 12 milioane de lei pe an. „Programul are in vedere identificarea veniturilor obtinute si impunerea conformarii la plata a impozitelor legale” a spus Pop. El a mentionat ca, pe baza datelor comunicate de statele UE, ANAF a identificat bancile din strainatate la care si-au deschis conturi persoanele cu averi de peste 80 de milioane de lei. „Accesul la conturile bancare se realizeaza de catre ANAF, prin utilizarea instrumentelor juridice care asigura schimbul international de informatii”, a spus Pop, precizand ca este vorba de directivele Consiliului Europei privind cooperarea administrativa in domeniul fiscal.

Aplicatie fiscala pe smartphone

Seful ANAF a precizat ca institutia pe care o conduce acorda o mare atentie diversificarii serviciilor online. „Avem in vedere dezvoltarea unei aplicatii pentru telefonul mobil, prin intermediul careia contribuabilii pot accesa informatii fiscale relevante”, a spus Pop. El a anuntat ca ANAF vrea sa realizeze un site propriu de licitatii online, unde contribuabilii vor gasi toate produsele confiscate de Fisc, iar valorificarea acestoara se va putea face inclusiv pe net.

Masuri pentru combaterea evaziunii

Serban Pop a mentionat ca, in prezent, se fac pregatiri pentru infiintarea Directiei Antifrauda, pentru combaterea evaziunii fiscale si lupta impotriva marilor retele evazioniste. „Aceasta noua structura va functiona in cel mult trei luni, iar rolul ei este de a aduce mai multi bani la buget”, a spus seful ANAF. El a precizat ca Fiscul studiaza cu mare atentie si cazurile de insolventa si se are in vedere introducerea interdictiei schimbarii domiciliului fiscal de catre firmele in cauza, pentru ca insolventa sa nu mai fie folosita ca instrument de amanare sau evitare a platii taxelor si impozitelor catre bugetul de stat.

Grupurile de interese, in vizorul Fiscului

ANAF a colectat in februarie 2013 suma de peste 11,5 miliarde de lei lei, cu 3,4% mai mult ca in februarie 2012. Institutia a luat in vizor grupurile de interese. Aactivitatea curenta de colectare a ANAF a inregistrat o evolutie pozitiva datorita eficientizarii actiunilor de control si a combaterii evaziunii fiscale, cu sprijinul Ministerului Afacerilor Interne, DNA, DIICOT si Ministerului Justitiei. „Situatia de la inceputul acestui an dovedeste ca ANAF se afla pe un drum corect, in care obiectivele principale sunt cresterea incasarilor la bugetul de stat si lupta contra evaziunii si a grupurilor de interese. Reforma ANAF, care va avea loc in urmatoarea perioada, va fi bazata pe modernizarea actiunilor de combatere a fraudei fiscale, dar si pe simplificarea relatiei ANAF-contribuabil” a declarat presedintele ANAF, Serban Pop.

author avatar
Arpad Dobre
760 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger