AcasăOldANAF a adunat mai multi bani la bugetul statului

ANAF a adunat mai multi bani la bugetul statului

ANAF a luat masuri de reducere a coruptiei in institutiile subordonate

Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) a raportat la finalul anului 2012 venituri de 167,8 miliarde de lei,  in crestere cu 7% fata de anul anterior. In 2012, structurile ANAF au adus 7,92 de miliarde de lei in plus la bugetul de stat.

ANAF a luat masuri de reducere a coruptiei in institutiile subordonate

Cresterea gradului de colectare a fost posibila datorita imbunatatirii activitatilor de control si combatere a evaziunii fiscale. Cea mai importanta evolutie din trimestru I 2013 a inregistrat-o impozitul pe venit, ANAF colectand cu 11,6% mai mult decat in perioada similara din 2012.

Totodata, institutia a acordat o atentie deosebita combaterii evaziunii fiscale, iar in 2012 a infiintat Directia Generala de Integritate (DGI), in vederea identificarii si eliminarii din sistem a angajatilor care incalca legea. Prin infiintarea acestei directii, ANAF a venit in intampinarea observatiilor si recomandarilor Comisiei Europene cuprinse in Mecanismul de Cooperare si Verificare privind reducerea coruptiei in cadrul sistemului vamal si a celorlalte institutii subordonate ANAF.

author avatar
Arpad Dobre
178 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger