AcasăOldAmanarea ecotaxei va scumpi curentul

Amanarea ecotaxei va scumpi curentul

Zoltan Nagy-Bege (foto jos) avertizeaza asupra majorarii tarifului energiei electrice

Reprezentantii Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE) sustin ca amanarea acordarii certificatelor verzi nu va ieftini, ci va scumpi energia electrica.

Zoltan Nagy-Bege (foto jos) avertizeaza asupra majorarii tarifului energiei electrice
Zoltan Nagy-Bege

O ordonanta de urgenta adoptata recent de executiv prevede taierea la jumatate a numarului de certificate verzi acordate investitorilor din domeniul energiei regenerabile, adica: un certificat/1 MWh produs de eoliene si de microhidrocentrale, trei certificate/1 MWh produs de panouri fotovoltaice  si 1,5 certificate/1 MWh produs din biomasa, biogaz sau surse geotermale. Statul spera ca, astfel, curentul electric se va putea ieftini.

Potrivit lui Zoltan Nagy-Bege, reprezentant al ANRE, amanarea acordarii certificatelor verzi va avea efectul invers celui scontat de stat. „Fiecare consumator contribuie la schema de sprijin cu 53 lei pe MWh. Efectul suspendarii certificatelor se va vedea cand certificatele se vor reintoarce in piata, iar consumatorul va plati mai mult decat daca am fi lasat schema sa functioneze”, a spus Zoltan Nagy-Bege, fara a preciza insa nivelul scumpirii.

author avatar
Arpad Dobre
441 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger