AcasăOldAlro se incontreaza cu Consiliul Concurentei

Alro se incontreaza cu Consiliul Concurentei

Compania Alro a anuntat ca a luat act de amenda primita de la Consiliul Concurentei si a precizat ca a respectat prevederile legale si nu a revandut energia ieftina de la Hidroelectrica. Reprezentantii Alro sustin ca vor lua in considerare toate parghiile legale pentru a demonstra ca au respectat toate reglementarile in vigoare.

Alro SA, unul dintre cei mai mari producatori de aluminiu din Europa Centrala si de Est, sustine ca a avut o relatie comerciala corecta cu Hidroelectrica, conforma cu toate prevederile legale care reglementeaza sectorul energetic din Romania. Reprezentantii producatorului de aluminiu au anuntat, ieri, ca au luat cunostinta de concluziile investigatiei Consiliului Concurentei cu privire la contractele incheiate cu Hidroelectrica, inclusiv de sanctiunea aplicata companiei, de 21.238.718,99 de lei, reprezentand 1,05% din cifra de afaceri realizata in anul 2014. „Alro nu a incheiat niciun fel de intelegere orizontala sau verticala in legatura cu contractul analizat de Consiliul Concurentei. In calitatea sa de consumator final de energie electrica, Alro nu a revandut energia electrica, ci a folosit-o exclusiv in procesul de productie a aluminiului din cadrul Grupului”, au tinut sa precizeze reprezentantii companiei.

Costuri mari cu energia

In sprijinul argumentelor sale Alro aminteste ca aceste contracte  au fost investigate de Comisia Europeana, intr-un dosar care viza un potential „tarif preferential” pentru electricitate. In urma unei analize amanuntite, derulata pe mai multi ani, CE a concluzionat ca Hidroelectrica a practicat preturi care au fost conforme pe deplin cu pretul de referinta de pe piata. Producatorul de aluminiu exporta peste 70% din productie si, conform reprezentantilor companiei, costurile mari, neconcurentiale cu energia electrica au facut ca Alro sa inchida 25% din capacitatea sa de productie. „Compania va analiza toate masurile legale necesare si va actiona pentru a demonstra, inca o data, ca, in relatia cu producatorul de energie electrica, a respectat pe deplin reglementarile in vigoare”, a declarat conducerea Alro.

author avatar
Arpad Dobre
140 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger