AcasăOldAlerta! Pretul aurului se va prabusi cu 70%!

Alerta! Pretul aurului se va prabusi cu 70%!

Claude Erb a prognozat in 2012 ieftinirea aurului

Un specialist in tranzactionarea aurului, citat de CNN, prognozeaza ca aurul va scadea la 350 de dolari pe uncie (49 de lei/gram), cu aproape 70% sub pretul actual. Majoritatea expertilor de pe aceasta piata estimeaza scaderi, dar se asteapta la o depreciere de pana la 25% a valorii metalului pretios.

Claude Erb a prognozat in 2012 ieftinirea aurului

Conform analistilor Admiral Markets, predictia lui Claude Erb ar trebui luata in considerare, deoarece, in 2012, specialistul in tranzactionarea marfurilor a prezis printre primii ieftinirea aurului. La acea vreme, uncia de aur se tranzactiona cu 1.600 de dolari, iar acum, intre 1.100 si 1.000 de dolari (aproximativ 140 de lei/gram). Erb a utilizat date istorice pentru a arata ca daca aurul ofera protectie impotriva inflatiei (hedge) – cum multi oameni cred – atunci este extrem de scump la pretul actual. „Aurul nu este mai mult sau mai putin volatil decat actiunile sau alte active. Poate fi mult supraevaluat si este in acest moment”, a declarat Erb pentru CNNMoney. El sustine ca activele financiare se tranzactioneaza rareori la valoarea reala (fair value). Ele tind spre zone de supracumparare si apoi supravanzare sau invers. Studiile lui Erb arata ca aurul s-ar putea prabusi pana la 350 de dolari pe uncie (49 de lei/gram) inainte sa revina la valoarea reala. Declinul acesta ar insemna o ieftinire cu 80% fata de pretul maxim atins in 2011, respectiv cu aproape 70% fata de actuala valoare de tranzactionare, ceea ce va reprezenta o pierdere imensa pentru investitorii in aur fizic.

Valoare actuala

Pe de alta parte, mai multe studii efectuate la nivel mondial, atat de catre experti individuali, cat si de bancile de investitii prezente pe Wall Street, arata ca valoarea reala a aurului in acest moment este de 825 de dolari pe uncie (116 lei/gram). Acest nivel este cu 25% sub valoarea actuala de tranzactionare.

author avatar
Arpad Dobre
324 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger