AcasăOldAlerta! Numeroase firme mari, in insolventa!

Alerta! Numeroase firme mari, in insolventa!

Instantele din Bucuresti au pronuntat cele mai multe insolvente din tara

Desi numarul insolventelor este, numeric, in scadere fata de anul trecut, tot mai multe firme mari intra in incapacitate de plata, fapt ce denota  starea precara in care a ajuns economia, in urma „inteleptei” guvernari din ultimii ani.

Instantele din Bucuresti au pronuntat cele mai multe insolvente din tara

Datele Oficiului National al Registrului Comertului arata ca, in primul semestru al anului au intrat in insolventa 5.736 de firme, cu 55,98% mai putine decat in perioada similara a anului trecut. Totusi, in iunie, numarul firmelor intrate in incapacitate de plata a crescut cu 20,5%. fata de luna mai. Cele mai numeroase insolvente au fost pronuntate de instante in Bucuresti, unde s-au inregistrat 1.076 de astfel de cereri, in scadere cu 50,46% fata de primul semestru al anului 2014. Pe urmatoarele locuri se afla judetul Bihor, cu 303 companii in insolventa (-62,91%), si judetul Timis cu 284 de intrari in incapacitate de plata (-40,96%).

Adevarul din spatele statisticilor

Pe de alta parte, in primele sase luni au fost inmatriculate 62.295 persoane fizice si juridice, cu 13,46% in plus fata de aceeasi perioada din 2014. Cele mai numeroase inmatriculari au fost inregistrate in Bucuresti, respectiv 10.015, pe locurile urmatoare situandu-se judetele Cluj, cu 3.201, si Timis, cu 2.608.  „Datele arata promitator, la prima vedere, insa ascund un fenomen alarmant”, au avertizat, ieri, expertii firmei de consultanta financiara KeysFin. Potrivit lor, tot mai multe firme cu afaceri de peste un milion de euro isi declara incapacitatea de plata. „Mai mult chiar, avem de patru ori mai multe firme in insolventa decat tarile din jur”, au avertizat economistii KeysFin. Cel mai recent exemplu in acest sens il reprezinta falimentul Astra Asigurari, iar pe „teava” ar mai fi Carpatica Asig, dar nici Euroins nu se simte prea bine, deoarece a picat testele de stres financiar impuse de Autoritatea de Supraveghere Financiara. Pe de alta parte, numeroase insolvente inregistreaza firmele care se ocupa de fabricarea produselor textile, asanarea si indepartarea gunoaielor, constructii, HORECA si cele din industria alimentara.

author avatar
Arpad Dobre
330 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger