AcasăOldAfacerile de familie navigheaza in ape tulburi

Afacerile de familie navigheaza in ape tulburi

Alexandru Medelean crede ca afacerile de familie au inceput sa aiba planuri pe termen lung

Afacerile de familie din Romania se afla in acest moment in fata primului schimb de generatii, fiind amenintate atat de competitia acerba din UE, cat si de legislatia haotica din Romania, care le obliga fie sa „jongleze” cu restrictiile fiscale, fie sa traga definitiv oblonul firmei.

Alexandru Medelean crede ca afacerile de familie au inceput sa aiba planuri pe termen lung

Raportului PwC Family Business Survey arata ca trei sferturi dintre afacerile de familie din Romania (74%) au inregistrat o crestere a cifrei de afaceri in ultimul an financiar. In ceea ce priveste perspectivele de crestere, antreprenorii din Romania isi propun sa-si dezvolte afacerea pe parcursul urmatorilor cinci ani. Potrivit analistilor companiei PwC, in aceasta perioada are loc schimbarea de generatii in afacerile de familie si multe dintre acestea se vor inchide definitiv, daca nu vor rezolva principalele provocari ale momentului. „Afacerile de familie au invatat sa navigheze in ape tulburi si incep sa gandeasca pe termen lung”, ne-a declarat Alexandru Medelean, liderul echipei de servicii integrate pentru antreprenori si afaceri de  familie din cadrul PwC Romania.

Cele mai mari probleme

Intrebati care sunt cele mai importante trei provocari din interiorul organizatiei in urmatoarele 12 luni, respondentii din Romania afirma ca sunt preocupati in primul rand de atragerea personalului cu abilitati-cheie, de reorganizarea companiei si dezvoltarea afacerii si a portofoliului de produse. Provocarile externe majore pentru afacerile de familie sunt reprezentate de conditiile pietei si incertitudinea din zona euro, politicile guvernamentale si concurenta acerba.

author avatar
Arpad Dobre
466 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger