AcasăOldAfaceri finantate prin strangere de fonduri

Afaceri finantate prin strangere de fonduri

Initiatorii proiectelor beneficiaza de consultanta de la inceput pana la pornirea afacerii

Romanii isi pot promova si finanta proiectele de afaceri pe o platforma online 100% romaneasca de strangere de fonduri (crowdfunding).

Initiatorii proiectelor beneficiaza de consultanta de la inceput pana la pornirea afacerii

Romanii cu initiativa, spirit civic si antreprenorial au la dipozitie platforma Sprijina.ro, care isi propune sa devina, in scurt timp, cea mai mare comunitate online dedicata cauzelor si proiectelor exceptionale dezvoltate de romani. Platforma are in vedere atat persoane fizice, cat si organizatii non-guvernamentale, fundatii corporate sau companii, dornice sa se implice in promovarea si sustinerea financiara a unor proiecte cu impact asupra comunitatii. Sprijina.ro este un proiect 100% romanesc, dezvoltat de o echipa de antreprenori si specialisti cu expertiza in online, web developement, promovare si fundraising. Platforma introduce pe piata locala un nou concept de crowdfunding/strangere de fonduri, care sa acopere o arie cat mai larga de cauze si proiecte.

Categorii de proiecte

Sprijina.ro acopera, in prezent, 28 de categorii de cauze/proiecte, de la antreprenoriat, la educatie, cultura, sport, mediu sau calatorii. Platforma este dedicata atat initiatorilor cauzelor, care beneficiaza de consultanta si know how in construirea, publicarea si promovarea proiectului, cat si celor care doresc sa sustina financiar si moral cauzele sau proiectele de interes. Platforma poate fi utilizata, in calitate de initiator, de catre orice persoana juridica, ONG sau persoana fizica, cu conditia sa aiba nationalitate romana, varsta de peste 18 ani si idei demne de aplicat.

Deductibilitatea, slab utilizata

In 2014, companiile romanesti au utilizat doar un sfert din plafonul de sponsorizare deductibil de catre autoritati pentru a sprijini cauze si proiecte cu perspectiva. „Este un procent mult sub media europeana, de 43%.  Si vorbim de un plafon ce a depasit suma de 500 milioane euro in Romania, anul trecut. Este evident, atunci, potentialul crowdfunding-ului ca solutie nu doar de finantare, dar si de promovare, sustinere a unor proiecte exceptionale”, a declarat Remus Pakei, Project Manager Sprijina.ro.

Finantare prin sms

Sustinatorii proiectelor care aleg sa se implice concret pot sprijini financiar cauzele in cea mai sigura, legala si transparenta maniera, exclusiv prin transfer bancar sau plata online cu cardul, urmand ca, ulterior, sa poata opta pentru plata via SMS. In ceea ce priveste initiatorii cauzelor, acestia beneficiaza de sprijinul constant al echipei Sprijina.ro in proiectul lor, de la momentul zero al initierii cauzei, publicarea acesteia, timp de 30 de zile calendaristice, pana la  finalizare. Pentru un proces cat mai eficient si simplu de urmarit, initiatorii cauzelor de pe Sprijina.ro au la dispozitie si un calendar de actiuni, structurat pe cele 30 de zile.

author avatar
Arpad Dobre
220 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger