AcasăOldAbandonul Schengen ar costa Franta 10 miliarde de euro pe an

Abandonul Schengen ar costa Franta 10 miliarde de euro pe an

Austria ne-a dat cu piciorul! A spus NU aderării României la spaţiul Schengen

O restabilire a controalelor la frontiere in interiorul spatiului Schengen ar costa economia franceza doua miliarde de euro pe an, pe termen scurt si pana la zece, pe termen lung, potrivit organismului de expertiza France Strategie.

Controalele la frontiere ar insemna un dezastru economic pentru spatiul Schengen

Pe fondul crizei migratorii, in fata unui aflux de refugiati din ce in ce mai dificil de controlat, mai multe state membre, intre care si Franta, au introdus controalele provizorii la frontiere, in timp ce mai multi politicieni, in special de dreapta, au estimat ca solutie iesirea din Schengen. ”Costul direct pentru Franta va fi de 1-2 miliarde de euro pe an, in functie de intensitatea acestor controale (fara a se socoti costul bugetar al acestora), explica raportul France Strategie, informeaza Le Parisien. Majoritatea acestor costuri ar fi legate de scaderea frecventei turistice cu 38% si frane in transportul de marfuri. Pe termen mediu si lung, un control continu de identitate la frontiere ar avea consecinte severe pentru comertul exterior. PIB-ul va fi degradat cu 0,50% in 2025, insemnand pierderi constante de 13 miliarde de euro iar costul pentru spatiul Schengen s-ar ridica la peste 110 miliarde de euro”, arata autorii studiului.

Guvernatorul Flandrei cere populatiei sa nu-i mai hraneasca pe refugiati

”Nu-i mai hraniti pe refugiati. Altfel, vor veni si altii”, a declarat pe postul Radio 2 Carl Decaluwe, guvernatorul Flandrei Occidentale, socand numerosi cetateni si politicieni, informeaza La Libre. Indemnul acestuia vine dupa o actiune a voluntarilor de distribuire de hrana in portul Zeebruges, weekend-ul trecut. De mai bine de o luna, numerosi emigranti au esuat in tentativele lor de ajunge din Calais in Marea Britanie pentru a veni catre Zeebruges, unde masurile de securitate sunt mai putin severe. De aici, vor incerca insa sa se ascunda in diverse ambarcatiuni cu destinatia Anglia.

author avatar
Arpad Dobre
142 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger