AcasăOld„Arestata” de ASF, Carpatica Asig sustine ca nu are probleme financiare

„Arestata” de ASF, Carpatica Asig sustine ca nu are probleme financiare

Seful ASF, Misu Negritoiu, a cerut Carpatica Asig sa gaseasca un investitor strategic

Autoritatea de Supraveghere Financiara a decis impunerea masurii de rezolutie pentru Carpatica Asig, din cauza situatiei financiare, si pregatirea pentru vanzarea catre un investitor strategic. Firma de asigurari sutine ca e solvabila si ca, in ultima jumatate de an, a achitat despagubiri de 35 de milioane de lei pe luna.

Seful ASF, Misu Negritoiu, a cerut Carpatica Asig sa gaseasca un investitor strategic

Conducerea ASF considera ca rezolutia in cazul Carpatica Asig se impune, avand in vedere susceptibilitatea intrarii intr-o stare de dificultate majora a societatii. ASF a impus firmei de asigurari gasirea unui investitor strategic si a dispus desemnarea unui administrator temporar, respectiv Fondul de Garantare a Asiguratilor. Acesta va avea ca atributii principale supervizarea procesului de inventariere a patrimoniului societatii la data de 31.12.2015, intocmirea situatiilor financiare anuale si auditarea acestora, precum si supervizarea modului de ducere la indeplinire a masurilor.

Risc major pe piata asigurarilor

Pe de alta parte, Consiliul de Administratie al Carpatica Asig a anuntat ca, impreuna cu administratorul temporar, urmeaza sa finalizeze procedura de atragere de capital. „Compania isi desfasoara activitatea zilnica fara dificultati si ne asiguram clientii ca vom continua sa platim despagubiri, protejandu-le interesele. Istoricul ultimelor sase luni arata ca valoarea medie lunara a despagubirilor platite de Carpatica Asig se situeaza la peste 35 milioane lei. Aceeasi atentie o aratam si pentru plata catre furnizori sau catre partenerii de afaceri”, sustine conducerea Carpatica Asig. Asa o fi, dar, deocamdata, firma este „arestata” de ASF si , impreuna cu Astra Asigurari (in faliment) si Euroins (obligata sa-si majoreze capitalul), detine 60% din piata RCA, iar un al doilea faliment pe piata asigurarilor ar genera pagube imense clientilor si partenerilor.

author avatar
Arpad Dobre
186 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger