AcasăNewsBush judecat pentru crime de razboi?

Bush judecat pentru crime de razboi?

Organizatia Human Rights Watch cere judecarea fostului presedinte american George W. Bush si a membrilor fostei sale administratii pentru crime de razboi, informeaza ziarul The Guardian, in editia electronica.

Un raport al Human Rights Watch subliniaza ca autoritatile americane sunt obligate sa ii ancheteze pe fostii membri ai Administratiei George W. Bush pentru acte de tortura, rapiri si abuzuri savarsite asupra prizonierilor.

In afara de Bush, organizatia cere judecarea fostului vicepresedinte Dick Cheney, a fostului secretar al Apararii, Donald Rumsfeld, si a fostului director CIA, George Tenet.

HRW apreciaza ca investigatia este necesara daca „Statele Unite doresc sa scape de asocierea cu abuzurile de la Abu Ghraib si Guantanamo si daca doresc sa reafirme statul de drept”.

Autorul raportului, Reed Brody, afirma ca supravegherea Statelor Unite este necesara intrucat Administratia Barack Obama si-a abandonat obligatiile. „A devenit clar ca Administratia Obama nu isi mai indeplineste obligatiile de a investiga aceste cazuri, desi dovezile s-au adunat. Anul acesta, fostul presedinte Bush a recunoscut ca a autorizat folosirea tehnicilor de simulare a inecului”, subliniaza Brody.

 

author avatar
A.P. Redactor
217 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger