AcasăNewsBursele asiatice scad, euro coboara la minimumul ultimelor 11 luni

Bursele asiatice scad, euro coboara la minimumul ultimelor 11 luni

Soarta. Euro pierde suprematia in fata dolarului american

Pesimismul de pe pietele europene si americane a dus  astazi la scaderea burselor asiatice, iar euro si-a continuat deprecierea fata de dolar.

Soarta. Euro pierde suprematia in fata dolarului american

Bursele din Asia au scazut  cu 0,3%, iar moneda euro si-a continuat declinul. Acestea sunt primele efecte ale pesimismului generat de scaderea cu circa 1% a indicilor bursieri din New York si din Europa. Pe de alta parte, agentiile europene de presa noteaza ca investitorii sunt prudenti inainte de licitatia de obligatiuni de stat pregatita de Italia pentru astazi.

La randul sau, euro a continuat sa scada in raport cu dolarul american si se afla la cel mai redus nivel din ultimele 10 luni fata de yenul japonez. Moneda unica s-a depreciat la 1,2887 dolari, aproape de minimul acestui an, de 1,286 dolari, valoare la care a fost cotat euro pe 10 ianuarie 2011. Cat priveste raportul leu euro, BNR a afisat astazi un curs oficial de 4,2980 lei/euro, cu aproape un ban peste nivelul de miercuri. Deprecierea de astazi a leului vine ca o reactie la cotatiile internationale, pe fondul asteptatilor privind  licitatia de titluri de stat italiene.

author avatar
Arpad Dobre
233 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger