AcasăNewsBurse de 150.000 de lei pentru studentii bautori de bere

Burse de 150.000 de lei pentru studentii bautori de bere

Centrul de Studii despre Bere, Sanatate si Nutritie anunta ca va oferi burse de cercetare in valoare totala de 150.000 de lei pentru studentii care vor efectua cercetari pe tema efectelor consumului moderat de bere asupra sanatatii.

Cercetatorii romani sustin ca un consum moderat de bere ((660 ml pe zi pentru barbati, 330 ml pe zi pentru femei) este benefic pentru memorie

Centrul de Studii despre Bere, Sanatate si Nutritie (CSBSN) anunta ca proiectele de cercetare pot fi depuse pana in 31 ianuarie 2014, iar castigatorii vor fi anuntati la finele lunii februarie 2014. Cel mai recent studiu de cercetare in domeniul consumului moderat de bere ((660 ml pe zi pentru barbati, 330 ml pe zi pentru femei)a fost realizat de catre Monica Diana Bercea.  Cu ajutorul fondurilor acordate de catre CSBSN si apeland la tehnologie de ultima generatie, cercetatoarea a identificat posibile efecte pozitive ale consumului moderat de bere asupra memoriei si nivelului de atentie.

Criterii de selectie

Detalii legate de criteriile de eligibilitate, dar si de modalitatile de inscriere pot fi consultate pe site-ul http://www.beresanatatenutritie.ro/. Proiectele se vor depune in varianta electronica, pe e-mail, la adresa: centru@beresanatatenutritie.ro. Comitetul de evaluare va fi alcatuit din specialisti care apartin domeniilor: tehologii alimentare, nutritie, medicina, cercetare.

Cine poate participa

Bursele de cercetare oferite de CSBSN sunt adresate studentilor in an terminal la orice specializare de natura stiintifica, masteranzi, doctoranzi sau post-doctoranzi. Principala conditie este ca acestia sa apartina unor centre de invatamant superior sau centre de cercetare din Romania. Studentii la medicina pot aplica incepand cu anul patru. Fiecare aplicant trebuie sa beneficieze de un coordonator de proiect care sa apartina unei institutii de invatamant superior sau centru de cercetare din Romania. De asemenea,  coordonatorul trebuie sa fie cel putin asistent universitar sau cercetator stiintific.

author avatar
Arpad Dobre
329 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger