AcasăNewsUPDATE:Bursa de la Bucuresti, in pragul celei mai mari scaderi din istorie!

UPDATE:Bursa de la Bucuresti, in pragul celei mai mari scaderi din istorie!

Bursele, in cadere libera

UPDATE 16:20 Bursa de Valori Bucuresti si-a temperat scaderea, astfel ca in jurul orei 14:45 indicele general, BET-C, era in coborare cu 4,36%, dupa ce piata coborase in prima parte a zilei cu pana la 12,4%. Revenirea pietei a fost determinata de trecerea pentru scurt timp pe plus a burselor europene, recuperand si ele scaderile abrupte din prima parte a sedintei de marti, datorita interesului ridicat manifestat de unii investitori pentru preturile reduse ale actiunilor in urma scaderilor din ultimele zile.

––––––––––––––

Bursa de la Bucuresti se apropie de una dintre cele mai mari scaderi din istorie, indicele BET fiind la minus 11%, iar indicele BET-FI, al SIF-urilor, la minus 12%, dupa ce bursele americane au scazut drastic in ultimele cinci zile, iar cea asiatica a inchis ziua de  luni pe „rosu”.

Bursele, in cadere libera

Concret, la Bursa de la Bucuresti actiunile Petrom au pierdut 9%, BRD a scazut cu 5%, Fondul Proprietatea cu 9%, iar Banca Transilvania cu 10,8%. Pentru prima data, actiunile Fondului Proprietatea au scazut sub pragul psihologic de 0,4 lei/titlu.

La bursele europene, actiunile companiilor au atins minimul ultimilor doi ani, dupa ce in tranzactiile matinale au inregistrat usoare cresteri, iar in sesiunea anterioara au scazut puternic, ca si bursele americane, scrie Reuters.

Evolutiile negative ale burselor sunt influentate de temerile investitorilor privind o noua recesiune in cea mai mare economie a lumii. De notat ca, in acest context, pretul aurului a atins un nou record istoric, de peste 1.700 de dolari uncia, in crestere cu 3%.

author avatar
Dana Conerth
187 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger