AcasăNewsBursa a depășit punctul critic! JP Morgan ne spune ce să cumpărăm

Bursa a depășit punctul critic! JP Morgan ne spune ce să cumpărăm

Economic, cel puțin, stăm bine, spun analiștii financiari: criza bursieră a trecut de cel mai rău moment al său! Predicția aparține specialiștilor de la JP Morgan, care se așteaptă ca din trimestrul următor să înceapă a fi tranzacționate chiar și cele mai riscante active. Acum, se întrevăd deja condițiile pentru stabilizarea pieței.

Strategii JP Morgan Chase & Co. au ajuns la concluzia că majoritatea activelor de risc, un univers care, de obicei, include stocurile și creditele, și-au dezvelit punctele slabe în această recesiune care a cuprins economiile tuturor statelor. Într-un raport intern trimis vineri Board-ului JPM se arată că, în mare parte, s-au îndeplinit condițiile pentru stabilizarea și revigorarea pieței, la niște prețuri atractive.

„Piețele riscante ar trebui să rămână volatile atâta timp cât rata infecțiilor creează incertitudine cu privire la adâncimea și durata recesiunii. Totuși, s-au schimbat în mod fundamental destul de mult, chiar și tehnic, astfel încât să se justifice adăugarea selectiv a riscului. Cele mai riscante piețe și-au atins deja punctul cel mai de jos în această recesiune, cu excepția, probabil, a petrolului și a unor monede afectate oricum de problemele legate de sustenabilitatea datoriei”. Cu alte cuvinte, zice John Normand, strateg-șef la JP Morgan, „majoritatea activelor de risc ar trebui să tranzacționeze mai mult în al doilea trimestru al anului 2020”.

Normand recomandă ca investitorii să facă o medie a piețelor suprasolicitate, în special a celor în care băncile centrale se implică și cumpără direct. Totuși, renumitul finanțist avertizează că nu trebuie cumpărat de pe toate piețele aparent ieftine, deoarece încă există un spectru de risc-recompensă. Obligațiunile de piață ar trebui utilizate pentru finanțarea alocărilor de credite și acțiuni ieftine, dar, totodată, lichidarea lor merită folosită și pentru a cumpăra o „asigurare” împotriva șocurilor viitoare, sfătuiesc analiștii financiari de la JP Morgan. Ei mai atrag atenția și că, în general, un credit are randamente ajustate la risc mai mari decât titlurile de capital, ceea ce înseamnă că, în funcție de volatilitate, poate fi de preferat în următoarele săptămâni.

Nu toată lumea vede, însă, luminița de la capătul tunelului. Dacă JP Morgan spune că piața bursieră a atins limita de jos, Goldman Sachs a anunțat că se așteaptă ca piața să mai scadă în următoarele săptămâni.

author avatar
Nicholas Cezar
534 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger