AcasăNewsBunuri executate silit, vandute la jumatate de pret

Bunuri executate silit, vandute la jumatate de pret

Aceasta utilitara se vinde cu 840 de euro

Criza a dus la aparitia unei adevarate „industrii” care se ocupa de valorificarea bunurilor executate silit. Acestea sunt scoase la vanzare prin licitatii, la care poate participa oricine, daca depune in prealabil o garantie de 10% din valoarea bunului.

Aceasta utilitara se vinde cu 840 de euro
O pensiune din judetul Neamt are un pret de pornire de 127.330 de euro, cu 25% sub pretul de evaluare

Numarul  bunurilor executate silit si scoase la vanzare a crescut foarte mult in ultima perioada, de la 1.500 de obiecte, terenuri, case etc. in 2012  la peste 5.500 in prezent. „Procedurile de faliment, incepute in anii anteriori se apropie de finalizare in aceasta perioada si asa se explica aceasta crestere fara precedent si acest volum mare de oferte”, a precizat directorul comercial al executari.com, Elena Puica. Ea a mentionat ca, printre bunurile scoase la licitatie se numara echipamente, utilaje, electronice, electrocasnice, mobilier, imobile, precum si obiecte de marochinarie, imbracaminte si incaltaminte.

Oferte de pret

Potrivit informatiilor prezentate pe executari.com, preturile par accesibile si sunt in scadere fata de nivelurile de anul trecut, mai ales ca se practica reduceri  de 6%-50% fata de pretul initial. Astfel, un abator se vinde  „in bloc” la pretul de 15.840 de euro, iar un aparat diagnoza auto pentru service este evaluat la 1.322 de euro. De asemenea, exista si o oferta de mobilier de bar, al carui pret la prima strigare este de 1.944 de euro, iar un teren de 728 de metri patrati, aflat in orasul Sibiu, costa 14.560 de euro. Pe de alta parte, un set de piese auto noi este evaluat la 2.300 de euro, iar oficialii site-ului au precizat ca toate aceste preturi sunt fara TVA.

Inscriere la licitatie

Practic, platforma online se vrea un mijloc public si transparent, prin care lichidatorii pot scoate pe piata, la vanzare, numeroase bunuri, anunturile fiind puse la dispozitia potentialilor cumparatori din intreaga tara si nu numai. Si fiindca veni vorba de cumparatori, acestia se pot inscrie la licitatie dupa ce vizualizeaza continutul ofertelor si dupa ce achita 10% din valoarea bunului scos la vanzare. Daca nu-si adjudeca obiectul, participantii isi recupereaza garantia dupa licitatie.

author avatar
Arpad Dobre
546 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger