AcasăNews„Bunica nazista”, most wanted in Germania

„Bunica nazista”, most wanted in Germania

Vanatoarea de nazisti continua. In Germania face valva in aceste zile povestea Ursulei Haverbeck, o femeie in varsta de 89 de ani, condamnata in august 2017 dupa ce a fost acuzata de incitare la ura, in urma declaratiilor sale potrivit carora Auschwitz a fost doar un lagar de munca, niciodata utilizat pentru exterminare in masa. Cu toate ca a facut recurs la aceasta decizie, un tribunal regional din landul Saxonia Inferioara a dispus ca sentinta este intemeiata din punct de vedere legal si trebuie pusa in aplicare.

Tribunalul din Verden a gasit-o pe Ursula Haverbeck vinovata la acuzatia de incitare la ura in opt situatii si a condamnat-o la doi ani de inchisoare fara suspendare. Ea trebuia sa inceapa executarea sentintei acum o saptamana, scrie „Bild”, dar si-a pierdut urma.

„Putem doar spera ca autoritatile judiciare si politia o cauta urgent”, a declarat vicepresedintele executiv al Comitetului International Auschwitz, Christoph Heubner. Haverbeck este autoarea a mai multor texte care au aparut in publicatia „Stimme des Reiches”, in care afirma ca Holocaustul nu a avut loc niciodata. Femeia a mai fost condamnata de cateva ori pentru incitare la ura. In timpul unui proces anterior, ea a vorbit despre „minciuna de la Auschwitz”, pretinzand ca lagarul nazist din Polonia ocupata nu a fost unul de exterminare, ci de munca. Conform estimarilor, 1,1 milioane de oameni au fost ucisi la Auschwitz, 90% dintre acestea fiind evrei.

In virtutea unei legi datand din 1985, autoritatile germane dau in judecata orice persoana care sustine, neaga sau minimizeaza asasinarea in masa a evreilor si a altor grupuri de persoane considerate indezirabile de cel de-al III-lea Reich, pedeapsa putand ajunge pana la cinci ani de inchisoare.

author avatar
Cristina Elvira
597 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger