AcasăNewsBunastarea romanilor, la coada Europei

Bunastarea romanilor, la coada Europei

Avem crestere economica , dar beneficiile traiului abia daca s-au clintit

Romania ocupa locul 44 din 146 de tari si este depasita de toate celelalte state membre ale Uniunii Europene in clasamentul „Indicele de progres social 2018”.

Avem crestere economica dar beneficiile traiului abia daca s au clintit

Social Progress Index, realizat de organizatia Social Progress Imperative si Deloitte, masoara calitatea vietii si bunastarea sociala a cetatenilor analizand trei factori  principali, pe 12 coordonate, carora le atribuie cate un punctaj. Cele trei dimensiuni sunt nevoile de baza ale omului (hrana si ingrijirea medicala, apa si salubritatea, locuirea, siguranta personala), fundamentele bunastarii (acces la educatie de baza, acces la comunicatii si informatii, sanatate si bunastare, calitatea mediului) si oportunitatea (drepturi personale, libertate personala si de alegere, incluziune, acces la educatie avansata). Dintre statele din regiunea Europei Centrale si de Est, cel mai bun loc este ocupat de Slovenia (22), fiind urmata de Cehia (26), Estonia (27), Lituania (31), Polonia (32), Slovacia (35), Ungaria (36), Croatia (37), Letonia (39), Bulgaria (40) si Romania, care a urcat  in acest clasament de pe locul 51, pe care se afla in 2014. Pe primele locuri sunt Norvegia, Islanda si Elvetia, iar pe ultimele Afganistan, Ciad si Republica Centrafricana. Cele 146 de tari se inscriu in sase categorii, conform scorului inregistrat. Statele membre ale Uniunii Europene, cu exceptia Bulgariei si a Romaniei, se gasesc in primele doua categorii, avand un nivel ridicat al calitatii vietii.

author avatar
Bogdan Borcea
399 afisari

1 COMENTARIU

  1. Ce gluma sarcastica face SPI+D,institutele lui peste stricat,care au aratat ca la noi nivelul de trai sporeste(sporaste) ca laptele pe foc,buna gluma sau este in devenire un banc cu bunastarea de agregare.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger