Cauta

Buna dimineata, domn’ Klaus!

Dupa ce le-a avut, ieri, ca musafire pe doamnele Viorica Dancila si Olguta Vasilescu, Klaus Iohannis a decretat ca legea salarizarii incalca principiile egalitatii si predictibilitatii si nici nu are un caracter unitar.

Inca o intalnire tripartita care s a sfarsit prost

La intalnirea dintre presedinte, premier si ministru Muncii s-au tras primele concluzii legate de noua salarizare, dupa aplicarea ei timp de un trimestru. Perioada in care sindicatele au iesit rand pe rand in strada iar Guvernul a fost nevoit sa ”intervina cu exceptii punctuale pentru diferite categorii de personal”, dupa cum a precizat seful statului. Cu toate exceptiile, salariatii au ramas fara majorarile fenomenale promise de PSD in campanie, ba unii s-au ales chiar cu salariul diminuat – realitate recunoscuta (ieri) de premiera Viorica dar negata pana-n panzele albe de ministra Lia. Chiar daca Iohannis are de aceasta data dreptate cand ii admonesteaza pe guvernanti, interesant ar fi sa aflam ce anume l-a facut  pe el sa promulge legea.

Cand putea sa intervina a facut pe mortu-n papusoi

O lege care miroasea din start a ”incalcarea principiilor egalitatii si predictibilitatii” si nu putea fi banuita nici de ”caracter unitar”. Ca sa-si conserve linistea, Iohannis a evitat orice incaierare cu pesedistii si le-a promulgat legea. Una despre care toti specialistii neafiliati PSD au strigat din rarunchi ca e proasta si nu va face decat rau, mai ales in combinatie cu ”revolutia fiscala” gandita si impusa de geniul finantist ratat numit Ionut Misa. Desi vacarmul a trecut in mod cert de zidurile Cotroceniului, Iohannis s-a multumit sa-si exprime clasicele ”ingrijorari” si sa semneze ca primaru’ de odinioara legea salarizarii. Acum critica legea de mama Lia – riposta tardiva si fara urmari legale. Inutil, demersul doar a starnit furia temperamentalei madam ministru Lia Olguta Vasilescu, care a sarit ca arsa si l-a acuzat pe seful statului de minciuna – ”Discutiile care au avut loc la Cotroceni nu prea au nicio legatura cu comunicatul de presa remis” – si de incercarea de a denigra bunatate de lege in scopul ”deturnarii atentiei” de la scandalul izbucnit in jurul in desecretizarii protocoalelor incheiate de SRI cu DNA si alte institutii.

Ultimele stiri

  • Incendiu puternic în Bucureşti! Au avut loc şi 3 explozii! O hală dezafectată din Sectorul 1 a luat foc (VIDEO)
  • Un submarin sovietic s-a ciocnit de un submarin american din motive politice absconse
  • WhatsApp introduce o nouă funcţie aplicaţiei, prin care doreşte să „dribleze” sistemul Android al telefonului mobil
  • TAROM primeşte 95,3 de milioane de euro. Cum vor fi chelţuiti banii
  • Alege ce citești
  • Alea iacta est, America!
  • Gerard Depardieu a fost chemat la poliție și arestat preventiv!
  • Decizie majoră pentru românii care lucrează într-un mediu periculos pentru sănătate. Ce se întâmplă cu pensia lor
  • Secretele milenare ale longevității: beneficiile postului intermitent și exemplul preoților de pe Muntele Athos
  • Internațional englez, arestat în Spania
  • Exit mobile version