AcasăNewsBuna dimineata, domn’ Klaus!

Buna dimineata, domn’ Klaus!

Inca o intalnire tripartita care s-a sfarsit prost …

Dupa ce le-a avut, ieri, ca musafire pe doamnele Viorica Dancila si Olguta Vasilescu, Klaus Iohannis a decretat ca legea salarizarii incalca principiile egalitatii si predictibilitatii si nici nu are un caracter unitar.

Inca o intalnire tripartita care s a sfarsit prost

La intalnirea dintre presedinte, premier si ministru Muncii s-au tras primele concluzii legate de noua salarizare, dupa aplicarea ei timp de un trimestru. Perioada in care sindicatele au iesit rand pe rand in strada iar Guvernul a fost nevoit sa ”intervina cu exceptii punctuale pentru diferite categorii de personal”, dupa cum a precizat seful statului. Cu toate exceptiile, salariatii au ramas fara majorarile fenomenale promise de PSD in campanie, ba unii s-au ales chiar cu salariul diminuat – realitate recunoscuta (ieri) de premiera Viorica dar negata pana-n panzele albe de ministra Lia. Chiar daca Iohannis are de aceasta data dreptate cand ii admonesteaza pe guvernanti, interesant ar fi sa aflam ce anume l-a facut  pe el sa promulge legea.

Cand putea sa intervina a facut pe mortu-n papusoi

O lege care miroasea din start a ”incalcarea principiilor egalitatii si predictibilitatii” si nu putea fi banuita nici de ”caracter unitar”. Ca sa-si conserve linistea, Iohannis a evitat orice incaierare cu pesedistii si le-a promulgat legea. Una despre care toti specialistii neafiliati PSD au strigat din rarunchi ca e proasta si nu va face decat rau, mai ales in combinatie cu ”revolutia fiscala” gandita si impusa de geniul finantist ratat numit Ionut Misa. Desi vacarmul a trecut in mod cert de zidurile Cotroceniului, Iohannis s-a multumit sa-si exprime clasicele ”ingrijorari” si sa semneze ca primaru’ de odinioara legea salarizarii. Acum critica legea de mama Lia – riposta tardiva si fara urmari legale. Inutil, demersul doar a starnit furia temperamentalei madam ministru Lia Olguta Vasilescu, care a sarit ca arsa si l-a acuzat pe seful statului de minciuna – ”Discutiile care au avut loc la Cotroceni nu prea au nicio legatura cu comunicatul de presa remis” – si de incercarea de a denigra bunatate de lege in scopul ”deturnarii atentiei” de la scandalul izbucnit in jurul in desecretizarii protocoalelor incheiate de SRI cu DNA si alte institutii.

author avatar
Simona Badulescu
460 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger