AcasăNewsBuluceala la Catedrala – oamenii luat-o la fuga pe scari, dorind sa...

Buluceala la Catedrala – oamenii luat-o la fuga pe scari, dorind sa ajunga sa intre in altar (VIDEO)

Dupa ce zilele trecute aparuse deja un moment regretabil in curtea Catedralei Neamului, cand mai multe persoane au fortat gardurile instalate de jandarmi cu unicul gand sa ajunga mai repede sa intre in lacasul de cult, joi s-a mai derulat un episod oarecum similar.

Doar ca de aceasta data oameni de varste respectabile s-au pus pe alergat, cu zecile, poate sutele, pe treptele lacasului de cult, sperand ca astfel vor putea ajunge sa puna piciorul in Sfantul Altar. Frigul si gandul ca numai pana la ora 15 mai puteau ajunge sa intre in altarul sfintit recent al lacasului de cult – iar numarul doritorilor asezati la coada era suficient de mare sa le dea emotii -par sa fi provocat aceasta veritabila cursa catre intrarea in Catedrala Mantuirii Neamului.

Din imaginile surprinse la fata locului se poate vedea marea de oameni alergand cu tot cu bagaje, unii sprijinindu-se de bratul unui insotitor, pe trepte acoperite cu zapada. Cursa s-a incheiat la usa Catedralei, unde se aflau alti jandarmi care pazeau intrarea in sfantul lacas.

E de mentionat ca au fost mai multe zile in care oamenii care au vrut sa vina la Catedrala pentru a vedea cum anume arata impresionanta constructie, dar si pentru a se inchina si ruga in Altar – lucru posibil in cazul femeilor doar in cazul slujbelor de sfintire a unui lacas de cult. Vineri,  urmeaza sa se tina la Catedrala Neamului slujba de Sfantul Andrei, ce va fi oficiata de Patriarhul Daniel impreuna cu Preafericitului Parinte Teofil III, Patriarhul Ierusalimului, sosit special la Bucuresti, ca urmare sunt necesare pregatiri de natura organizatorica in incinta lacasului.

sursa foto: captura video

249 afisari

1 COMENTARIU

  1. Nu e vorba de Altar e vb de Sf Andrei, pescar, fratele Sfantului Petru cel mai bun prieten al Lui Iisus, pescar și el dar deveniți pescari de oameni, Petru roca de temelie a creștinismului pe care s-a zidit Vatican cum a și spus Salvatorul nostru. Andrei botezatorul neamului roman.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger