AcasăNewsBuluceala „Casa Verde”. Nu din dragoste de mediu

Buluceala „Casa Verde”. Nu din dragoste de mediu

Nici nu s-a anuntat bine ca se reia programul “Casa Verde”, ca in mintea romanului  a si incoltit dezideratul de veacuri al poporului roman.  Unit in cuget si simtiri sub dictonul “tot ce-i gratis trebuie luat”, poporul a trecut la actiune.

Stirea diminetii de ieri a fost neindoielnic legata de  relansarea programului “Casa Verde” si suna cam asa:  “Peste 200 de persoane s-au adunat, incepand de duminica dupa-amiaza pana luni, in fata Agentiei pentru Protectia Mediului (APM) Alba pentru a depune dosare pentru programul ”Casa Verde”, oamenii realizand liste de ordine pentru a intra in institutie. Conducerea APM a suplimentat personalul pentru a mari ritmul de inregistrare a solicitarilor”. Si cam asa s-a intamplat in mai toate judetele. Frate, te pui cu setea de protectie a mediului si dorinta de veacuri a romanului de a utiliza energie corecta, verde, in bojdeuca sa? Nu. N-ai cum, pentru ca, aparent, daca vezi sute oameni calcandu-se pe tarsiene si metatarsiene ca sa-si fixeze panouri solare peste cartonul bituminos care-i acopere sura, asta numa din constiinta pentru sanatatea planetei poate sa vina. Teapa! Nu e deloc asa, nu fiorul interior de a lasa ozon si pentru nepotii sai il face pe roman sa atace Agentiile Judete de Protectie a Mediului, ci seculara competitie “Mocangeala”, dezideratul romanului de a lua orice e gratis, ii mana pe conationalii nostri in lupta. Hai sa facem un pariu: sa ii vizitam la anul pe cei care au stat zilele astea la cozi sa vedem cati s-au ecologizat si ce-a mai ramas pe langa casa din instalatiile subventionate. Fireste nu vom gasi tevi, ca sunt bune la cazanele de tuica, si nici sticla panourilor solare, ca se dau bine prin vecini…

Sute de batrani au stat ore in sir la cozi pentru 150 de lei

Sute de pensionari au fost chemati la primarie sa primeasca 150 de lei, drept premiu pentru casnicia lor de 50 de ani, asa ca s-au ingesuit, in frig, ore la rand, ca sa puni mana pe banuti. De altfel, un batran a lesinat si a fost nevoie de interventia Smurd-ului. Intr-un tarziu, toti pensionarii chemati si-au primit banii. Saraca tara, bogata!

author avatar
Catalin Dumitrescu
427 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger