AcasăNewsBulgarii ne golesc siturile de comori

Bulgarii ne golesc siturile de comori

TUPEU – Bulgarii sapau la Limanu ziua in amiaza mare

Procurorii de pe langa Curtea de Apel Constanta au reusit sa finalizeze urmarirea penala si sa-i trimita in judecata pe doi „vanatori de comori” bulgari.

TUPEU – Bulgarii sapau la Limanu ziua in amiaza mare

Svilen Petrov Dobrev si Kenan Dzhemaydin Suli sunt acuzati de furtul mai multor obiecte cu valoare istorica si artistica din patrimoniu national.

Varfuri de sageti

Bulgarii au fost opriti in trafic de membrii unui echipaj al Politiei de Frontiera din Negru Voda care, la perchezitia autoturismului, au gasit ascunse in portbagaj sute de obiecte de o valoare inestimabila. In urma verificarilor, specialistii au stabilit ca impresionanta comoara provine in urma sapatarurilor neautorizate facute in zona localitatii Limanu, care conform Listei Monumentelor Istorice face parte din situl arheologic al Cetatii Callatis. Printre piesele astfel recuperate s-au numarat 21 de varfuri de sageti de lupta din sec. V i.Chr., tinte de bronz, accesorii de imbracaminte si monede datand din perioada lui Alexandru cel Mare si a imparatului roman Aurelian.

author avatar
Toni Matei
232 afisari

1 COMENTARIU

  1. Pai daca noi nu le scoatem la suprafata, macar bulgarii sa vina, ei spata noi le luam si asa facem si ecomonie. :)) Ii putem lasa peste tot sa ne scoatem si noi…….Bulgaroi cu cap de oaie..

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger