AcasăNewsBulgarii au scumpit vacanțele pe final de sezon. Cât vor scoate românii...

Bulgarii au scumpit vacanțele pe final de sezon. Cât vor scoate românii din buzunar pentru un concediu all-inclusive

litoralBulgarii au scumpit vacanțele pe final de sezon. Cât vor scoate românii din buzunar pentru un concediu all-inclusive

Românii au fugit de litoralul românesc din cauza prețurile de cazare și la mâncare și și-au îndreptat atenția spre bulgari. Din păcate, și hotelierii din țara vecină au mărit considerabil prețurile.

Acum, turiștii plătesc mai mult ca în Mamaia, după ce am trecut de prima jumătate a lunii august.

Prețuri uriașe în cea mai scumpă stațiune bulgărească

Nisipurile de Aur / Golden Sands este cea mai căutată stațiune din Bulgaria, dar și cea mai scumpă. Cu toate astea, românii nu țin cont de asta și sunt atrași cu oferte all-inclusive. Pentru un șezlong în Nisipurile de Aur, cei care dețin plajele cer o avere.

Astfel, 13 leva – 32,5 lei costă doar șezlongul de închiriat. Pentru că șezlong fără umbrelă nu se poate, turiștii trebuie să mai scoată din buzunar încă 13 leva – 32,5 lei. Șezlongul nu vine însoțit de saltea. Aceasta e tot contra cost, 3 leva, adică 7,5 lei.

O singură persoană trebuie să achite pe un șezlong cu umbrelă și saltea costă 72,5 lei în Nisipurile de Aur. În Mamaia, prețurile se situează între 30-80 de lei, cu băutură inclusă, mai nou.

Locurile de parcare, cu plată

Și hotelierii bulgari au hotărât să ceară bani pe locurile de parcare. Turiștii sunt nevoiți să plătească între 15 și 20 leva. Cei care parchează fraudulos, pe trotuare sau în alte locuri nepermise, vor avea mașinile ridicate în doar câteva minute.

Ministrul bulgar al turismului spune că sezonul turistic merge bine, deși încă nu se pot recupera nivelurile de dinainte de pandemie și se înregistrează o scădere de 20-25% față de vara anului 2019

author avatar
Andreea Vlad
290 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger