AcasăNewsBulgaria suspenda ACTA

Bulgaria suspenda ACTA

Bulgaria a anuntat suspendarea procedurii de ratificare a acordului multilateral ACTA, pe fondul protestelor fata de acest text, considerat de internauti ca fiind o atingere adusa libertatii.

„Voi propune Guvernului suspendarea procedurii de ratificare a acordului multilateral ACTA”, a declarat ministrul Economiei si Energiei, Traicio Traikov, precizand ca deja s-a consultat cu premierul Boiko Borisov pe aceasta tema.
„Bulgaria nu va prezenta documentul spre ratificarea Parlamentului pana ce statele membre UE nu vor avea o pozitie comuna fata de acest subiect”, adauga ministrul bulgar.

Acordul ACTA (Anti-Counterfeiting Trade Agreement) a fost semnat pe 26 ianuarie, la Tokyo, de 22 dintre cele 27 de state europene.
Negociat intre UE, Statele Unite, Japonia, Canada, Noua Zeelanda, Australia, Singapore, Coreea de Sud, Maroc, Mexic si Elvetia, textul este destinat combaterii pirateriei online si vanzarii de produse contrafacute.

Peste 3.000 de bulgari au protestat sambata, denuntand ACTA si acuzand Guvernul ca a semnat textul prea rapid si fara consultarea populatiei.

author avatar
Ciprian Purice
191 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger