AcasăNewsBulgaria si Ungaria nu inghit tot ce le vara occidentalii pe gat

Bulgaria si Ungaria nu inghit tot ce le vara occidentalii pe gat

Bulgaria renunta la acordul multilateral de combatere a pirateriei pe internet ACTA, a anuntat ministrul economiei si energiei, Traicio Traikov.

Autoritatile bulgare si ungare tin cont de glasul strazii

Traikov va inainta un proiect de decizie pentru suspendarea participarii Bulgariei la acord.  “Aceasta inseamna ca Guvernul nu va propune Parlamentului sa ratifice ACTA”, a declarat ministrul. Decizia a fost luata in urma protestelor masive din 15 orase din Bulgaria pentru a cere ca tara lor sa nu ratifice acordul. Sambata au avut loc proteste in toata Europa, inclusiv in Romania, unde mii de persoane au iesit in strada pentru a protesta impotriva ACTA, considerat o forma de cenzurare a Internetului.  Tarile care au semnat acordul, inclusiv Romania, nu si-au informat cetatenii in legatura cu prevederile documentului, ceea ce naste suspiciuni.

Si Ungaria a tinut cont de suspiciunile legate de semintele modificate genetic si le-a interzis, pentru protectia populatiei. Autoritatile ungare au pornit o vanatoare dupa companiile ce introduc ilegal semintele produse de concernul Monsanto, arzand 1000 de acri de teren cultivat cu porumb modificat genetic de la Monsanto.

author avatar
Adina Mutar
232 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger