AcasăNewsBulgaria: Atentat cu bomba asupra unui autocar cu turisti israelieni

Bulgaria: Atentat cu bomba asupra unui autocar cu turisti israelieni

(foto: captura Realitatea TV)

Cel putin cinci persoane au decedat iar alte 27 au fost ranite dupa ce un autocar in care se aflau turisti israelieni a explodat in parcarea aeroportului Burgas, din Bulgaria.

(foto: captura Realitatea TV)

UPDATE: Premierul israelian Benjamin Netanyahu a anuntat ca atentatul a fost pus la cale de catre teroristi din Iran.

„Iranul este responsabil pentru teroarea care a avut loc in Bulgaria. Vom raspunde in mod agresiv asupra terorii Iranului”, a declarat premierul israelian Benjamin Netanyahu, citat de Novinite.com.

UPDATE: Explozia autocarului ar fi fost precedata de focuri de arma.

„Au avut loc focuri de arma si un dispozitiv exploziv a fost aruncat intr-un autocar care transporta turisti israelieni”, a declarat Ofir Gendelman, purtatorul de cuvant al premierului Benjamin Netanyahu, conform AFP, citat de b1.ro.

Potrivit presei locale numarul persoanelor spitalizate a crescut la 33. Totodata, noua persoane sunt date disparute. Inca nu s-a stabilit numarul oficial al victimelor, oficialii anuntand ca sunt intre 1 si 7 morti.

UPDATE: Potrivit martorilor explozia a fost provocata de catre un atentator sinucigas, explozia survenind la scurt timp dupa ce o persoana a urcat in autocar.

UPDATE: Trei persoane se afla in stare grava in urma atacului sinucigas ce a survenit in parcarea aeroportului din Burgas. Numarul ranitilor a crescut la 27.

In urma atentatului cu bomba aeroportul a fost inchis.

Un autocar in care se aflau turisti israelieni a explodat, miercuri, in parcarea aeroportului Burgas, din Bulgaria.

Conform primelor informatii se pare ca ar fi vorba despre un atac cu bomba.

In urma deflagratiei produse aproximativ 30 persoane au fost ranite, cinci dintre acestea decedand ulterior in urma ranilor grave suferite, informeaza site-ul Novinite.com, citat de realitatea.net.

Potrivit presei bulgare turistii israelieni au sosit pe aeroportul din Burgas la ora 16.50, cu un avion al companiei Air Via, din directia Tel Aviv.

Acestia s-au imbarcat in autocare, dorind sa se indrepte spre hotelurile din statiunea turistica Sunny beach, de pe litoralul Marii Negre.

In urma deflagratiei care s-a produs trei autocare au luat foc, fiind ranite aproximativ 30 de persoane din cele 40 care se aflau in mijloacele de transport.

Stire in curs de actualizare.

author avatar
Ionut Zgimbau
379 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger