AcasăNewsBulgaria a stabilit regulile pentru turiști! Ce măsuri trebuie să respecte românii...

Bulgaria a stabilit regulile pentru turiști! Ce măsuri trebuie să respecte românii care vor merge la mare la vecini

bulgariaBulgaria a stabilit regulile pentru turiști! Ce măsuri trebuie să respecte românii care vor merge la mare la vecini / foto: Travel Planner

Bulgaria își va deschide sezonul turistic de vară la 1 mai. Guvernul de la Sofia a stabilit că primirea turiștilor în stațiunile de la Marea Neagră va fi posibilă doar dacă aceștia sunt fie vaccinați împotriva COVID-19, fie s-au recuperat, fie prezintă un test PCR negativ.

Hotelierii bulgari, care se bazează mult pe oaspeții din străinătate, inclusiv pe români, în timpul sărbătorilor de Paște, a solicitat introducerea „coridoarelor verzi”. Acestea ar trebui deschise în preajma datei de 28 aprilie, a declarat, Pavlin Kosev, de la Asociația Hotelierilor și Restaurantelor din Varna, întrucât pe 30 aprilie este Vinerea Mare.

„Din păcate, data de 1 mai nu a fost consultată cu cei din industrie. Orice coridoare verzi se deschid după 30 aprilie, acestea vor întârzia. Iar pentru noi, veniturile din preajma Paștelui sunt importante, deoarece ne vor oferi o resursă nouă pentru a ne pregăti pentru sezonul estival”, a precizat Kosev pentru postul public de radio de la Sofia.

Hotelierii bulgari insistă ca statul să suporte costurile testelor PCR ale turiștilor străini care sosesc în Bulgaria, ca măsură anticriză pentru sprijinirea turismului. „Noi le plătim transportul, mâncarea și cazarea, iar acum avem o altă cheltuială, care este foarte grea pentru noi”, a declarat Asociația Hotelierilor și Restaurantelor din Varna.

Reguli clare de la 1 mai

Românii care vor merge în Bulgaria după 1 mai trebuie să respecte mai multe reguli. Măştile faciale vor fi obligatorii în această vară pentru oricine stă în zone comune închise şi trebuie menţinută distanţarea socială, a declarat luni Ministerul Turismului din Sofia.

Pe plajă, o umbrelă poate fi folosită de cel mult două persoane sau de membrii unei singure familii. De asemenea, se vor aplica numeroase alte reglementări de igienă.

Industria turistică a Bulgariei a fost puternic afectată de pandemia de coronavirus în 2020. Numărul călătorilor din străinătate, care sunt esenţiali pentru industrie, au scăzut, iar turiştii interni nu au putut compensa enormele pierderi.

author avatar
Andreea Vlad
477 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger