AcasăNewsBugetul si DNA, doua belele pe capul lui Boc

Bugetul si DNA, doua belele pe capul lui Boc

Premierul Emil Boc, presat de austeritatea bugetara si de nevoile parlamentarilor PDL

Colegiul Director al PDL (format din membrii BPN plus liderii filialelor judetene) s-a intrunit, ieri seara, la Vila Lac.

Premierul Emil Boc, presat de austeritatea bugetara si de nevoile parlamentarilor PDL

Locul ales denota din start nevoia de discretie, in pomenitul complex jurnalistii fiind tinuti in afara portilor atunci cand situatia o cere. Iar situatia la zi chiar nu le permite pedelistilor sa toace transparent problemele partidului. Concret, nu numai ca democratii trebuie sa vada ce vor face cu alesii lor locali intrati pe mana DNA-ului, dar Emil Boc mai trebuie sa-si convinga parlamentarii sa voteze un buget de-o saracie lucie, numai bun sa ridice electoratul in capetele alesilor. O discutie neplacuta, dar pe care premierul tine mortis sa o faca inainte de depunerea bugetului in Parlament. Pedelistii vor avea si un moment de relaxare, respectiv atunci cand vor aborda situatia aparuta la Senat o data cu exmatricularea lui Mircea Geoana din PSD. Caz in care, deocamdata, democratii se pot bucura doar de moartea caprei vecinului pesedist, obtinerea presedintiei Senatului fiind in continuare pusa sub semnul intrebarii, cu atatea legi si regulamente neclare.

MApN, serviciile secrete si ANI, “premiantii” bugetului

Insistenta de care da dovada Emil Boc atunci cand este vorba despre acceptarea bugetului se explica in momentul in care se trece in revista proiectul de buget pentru 2012. Operatiune in urma careia se constata ca domenii de care sunt direct interesati cetatenii (educatie, cultura, munca, agricultura) au parte de bugete diminuate comparativ cu acest an (cand banii alocatii au fost si asa insuficienti). In schimb, Guvernul si-a deschis mai larg baierele pentru Aparare, SRI, SIE, SPP. Institutii fara de care nici nu se poate concepe o campanie electorala damboviteana, realitate demonstrata la fiecare scrutin. Ultima aterizata pe scena, harnicuta si vigilenta ANI a avut parte si ea de o majorare, de-a dreptul socanta pentru un buget de criza: de la 13,7 milioane lei la 42,9 milioane lei! Cifre care vor sari fara indoiala si in ochii parlamentarilor PDL, enervandu-I, cel mai probabil, pe multi dintre ei.

Debarcarea lui Geoana il costa tot pe Boc

Pe de alta parte, posibilitatea debarcarii lui Mircea Geoana din fruntea Senatului incurca si mai tare itele bugetare deja trase de Guvern. Motivul: Senatul fiind pe mana dusmanului la momentul conceperii proiectului de buget, Coalitia a taiat fara mila 5,5 milioane de lei din banii destinati acestei Camere. Timp in care suma destinata deputatilor condusi de Roberta Anastase a fost diminuata doar cu vreo 300.000 de lei. Situatie deloc placuta daca Senatul va reveni tot unui reprezentant al actualei puteri. Ce-i drept, exista si rectificari bugetare, dar la cate gauri vor trebui carpite in 2012 este greu de crezut ca senatorii se vor mai alege cu ceva. Ceea ce inseamna si ca Emil Boc trebuie sa osteneasca din greu pentru a-si convinge colegii de partid sa-i sustina proiectul.

author avatar
Simona Badulescu
248 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger