AcasăNewsBugetul pentru voucherele de vaccinare, EPUIZAT! Ce se întâmplă în cazul celor...

Bugetul pentru voucherele de vaccinare, EPUIZAT! Ce se întâmplă în cazul celor care abia acum termină schema??

vaccinare obligatorie

Noile restricții luate la nivel național, dar și măsurile dure care urmează să se impună odată ce proiectul privind obligativitatea prezentării certificatului verde la locul de muncă ar trece de Camera Deputaților, au dus la un boom al vaccinărilor în ultimele zile. Boom care a adus cu sine și epuizarea bugetului pentru voucherele de vaccinare.

Aproape 160.000 de români s-au imunizat numai în ultimele 24 de ore, la nivel local. Potrivit legislației în vigoare, românii care au făcut doza completă de vaccinare primesc și un voucher de  100 de lei, tichetul putând fi ridicat în termen de 60 de zile de la data inoculării ultimei doze. Însă numărul mare de români care a luat cu asalt centrele de vaccinare a dus la epuizarea plafonului pentru vouchere.

Plafonul va fi mărit printr-o OUG

În prezent se lucrează la o Ordonanță de Urgență a Guvernului (OUG) prin care bugetul să fie suplimentat. În cazul persoanelor care s-au imunizat și nu au primit încă aceste vouchere, din lipsă de fonduri, există posibilitatea să ridice tichele ulterior.

Datele publicate, miercuri, de Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), arată un număr record de vaccinări: 150.935 de doze de vaccin Pfizer, Moderna, AstraZeneca şi Johnson&Johnson au fost administrate în ultimele 24 de ore, dintre care 111.556 reprezintă prima doză, 11.607 – doza a doua şi 27.772 – doza a treia.

La nivel național, până în prezent, au fost administrate 12.280.258 de doze de vaccin, pentru 6.732.868 persoane, dintre care 6.110.949 au primit schema completă, iar un număr de 787.440 s-a imunizat și cu doza a treia.

 

author avatar
Alina Costache
312 afisari

3 COMENTARII

  1. Ce ne pasă. Oricum această mită era luată din buget. Buget care nu mai asigură de mult timp medicamente în spitale, spre exemplu.

    UN GUVERN DEMIS ARE VOIE SĂ DEA ORDONANȚE? DE CÂND!?

  2. De la inceputul lui octombrie, când m-am și vaccinat, la centrul din Grand Arena nu se eliberează vouchere pentru că nu au. Probabil așteaptă să treacă cele 60 zile.

  3. Niste jeguri,spun ca cei vaccinati complect cu ambele doze inainte de 1 sept nu primesc tikete ,ci doar cei vaccinati recent,deci jegurile o spun pe fata ca primii vaccinati au fost fraeri !

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger