AcasăNewsBugetul Capitalei a picat a treia oară la vot

Bugetul Capitalei a picat a treia oară la vot

(sursa foto: Facebook/Nicușor Dan)

Luni a avut loc o nouă ședință a Consiliului General, dar bugetul Capitalei pe 2024 tot nu a trecut la vot.

Bugetul Capitalei a fost respins din nou. A picat pentru a treia oară la vot. Administrația condusă de către Nicușor Dan nu a reușit nici de această dată să adune suficiente voturi astfel încât bugetul pentru 2024, necesar pentru investiții și continuarea proiectelor aflate în lucru, să primească undă verde.

Rezultatul votului de luni

Consiliul General al Municipiului Bucureşti nu a reuşit nici în ședința de luni să voteze bugetul Capitalei pe 2024. Au fost înregistrate 17 voturi „pentru”, 23 abțineri și un vot împotrivă.

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a cerut la începutul şedinţei ca grupurile politice să spună dacă există un consens pentru a trece bugetul Capitalei.

„V-aş ruga (…) să discutăm dacă există vreun consens pe vreun scenariu în care bugetul să treacă, pe procedură, înainte de a discuta despre amendamente. Noi avem trei grupuri politice, USR şi PMP, PNL şi PSD, pentru ca bugetul să treacă trebuie să existe un acord ca două grupuri să agreeze”, a precizat Nicuşor Dan, la începutul ședinței de luni, 11 martie.

Edilul a menționat că de la ultima şedinţă, joi s-a pronunţat comisia din cadrul Ministerul Finanţelor şi a validat împrumutul de care vorbea la şedinţa precedentă.

„Asta înseamnă că putem să eliberăm 265 de milioane de lei, datorie publică, care în momentul de faţă figurează a fi plătită din bugetul local pentru a fi plătită din acest nou credit. Astfel, avem 265 de milioane de lei să îi ducem la cheltuieli, de exemplu la subvenţia de termie”, a precizat primarul.

author avatar
Andrei Coman
276 afisari

2 COMENTARII

  1. Nulisor mi mai ai cascaval, decent ar fi sa-ti dai demisia, daca ai decenta bineinteles

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger