AcasăNewsBugetarii lucreaza sambata pentru a recupera ziua libera acordata in 2 mai

Bugetarii lucreaza sambata pentru a recupera ziua libera acordata in 2 mai

Angajatii din sectorul bugetar care va avea liber in data de 2 mai trebuie sa recupereze aceasta zi in 26 aprilie.

Bugetarii vor avea parte de o mini-vacanta in intervalul 1-4 mai, dupa ce Guvernul a stabilit, ca ziua de 2 mai este nelucratoare. Potrivit unui act normativ publicat in Monitorul Oficial, acestia vor lucra sambata pentru a recupera ziua de 2 mai.

Totuşi, sunt şi cateva categorii de bugetari care nu vor lucra, intrucat in documentul mentionat este stabilit ca 2 mai va fi recuperata de personalul bugetar fie intr-o zi de sambata, fie prin prelungirea programului zilnic de lucru.

Prin urmare, unele institutii publice vor lucra in aceasta sambata, in timp ce altele pot opta pentru recuperare prin prelungirea programului de lucru timp de mai multe zile, pana la 31 mai 2014. Potrivit Romania TV, nu toti bugetarii vor avea ziua libera de la inceputul lunii mai si, in consecinta, nu vor lucra maine.

Facilitatea nu se acorda in cazul locurilor de munca in care activitatea nu poate fi intrerupta din cauza caracterului procesului de productie sau specificului activitatii. In plus, nici magistratii si celelalte categorii de personal din cadrul instantelor judecatoresti implicate in solutionarea proceselor cu termen in data de 2 mai 2014 si nici participantii in aceste procese nu vor avea liber pe 2 mai.

author avatar
Andra Nesu
258 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger