AcasăNewsBudapesta, paradisul petrecaretilor, cosmarul riveranilor

Budapesta, paradisul petrecaretilor, cosmarul riveranilor

Unele cluburi pot gazdui si 2000 de cheflii

Noua Mecca a turismului festiv, capitala Ungariei a devenit un urias bar al europenilor care vin aici sa petreaca nopti albe cu buget mic. Insa ungurii s-au saturat.

Unele cluburi pot gazdui si 2000 de cheflii

Cu zeci de zboruri low-cost, beri vandute la 1,5 euro pinta si apartamente care costa 30 de euro pe noapte, Budapesta este asaltata noapte de noapte de veseli convivi. In centrul metropolei, vechiul cartier evreiesc a devenit centrul nevralgic al tuturor exceselor, cu 800 de baruri, cluburi si restaurante de noapte concentrate in mai putin de doi kilometri patrati. Majoritatea nici nu existau acum cativa ani. Localnicii se plang de zgomot, de strazile unde turistii vomita sau urineaza, de aparitia vanzatorilor de droguri si a prostituatelor. Peste 15.000 de persoane locuiesc in acest vechi cartier burghez dar deja 20% din ele vor sa se mute din cauza turistilor petrecareti, potrivit unui studiu al universitatii Corvinus din Budapesta. Cu 3,5 milioane de sosiri inregistrate anul trecut, numarul turistilor din Budapesta s-a dublat in opt ani. Iar dorintele lor, altadata indreptate catre farmecul orasului, denumit si Parisul Europei centrale, se indreapta acum spre alcoolul ieftin si chefuri monstruoase, potrivit studiului amintit.

Anul trecut 35 milioane de turisti au vizitat capitala Ungariei

Iar viata nocturna a cartierului s-a conformat, capatand trasaturi industriale ale betiilor: unele restaurante pot  primi si pana la 2000 de persoane. Barurile, cluburile si restaurantele se inchid la ora 6 dimineata, si nu la miezul noptii, ca altadata. Zgomotul se prelungeste si in imobile, odata cu multiplicarea locatiilor via platformele Internet. Budapestanii au cerut ca municipalitatea sa creeze zone festive departe de cartierele rezidentiale. In van.

author avatar
Bogdan Borcea
651 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger