AcasăNewsBudai acuza: Opozitia se opune majorarilor de pensii!

Budai acuza: Opozitia se opune majorarilor de pensii!

Ministrul Muncii spune ca pensiile vor fi majorate din septembrie

Noua Lege a pensiilor a fost respinsa ieri la Senat. Ministrul Muncii, Marius Budai, sustine ca partidele din opozitie, PNL si USR, nu vor ca pensiile sa se majoreze. Pe de alta parte, respingerea ar putea fi cauzata si de absenta unor senatori ai coalitiei de guvernare, ale caror voturi ar fi fost decisive pentru aprobarea proiectului legislativ.

Majorarea pensiilor ar putea sa fie intarziata. Senatul a respins ieri proiectul noii legi a pensiilor, parlamentarii opozitiei abtinandu-se de la vot.  Ministrul Muncii afirma ca este grav faptul ca legea nu a trecut de Senat, acest lucru insemnand ca opozitia nu vrea ca pensiile sa fie majorate. ”La Camera Deputatilor ne vom mobiliza, vom dezbate, am facut apel public si colegilor din opozitie, daca au ceva de spus si vor dezbateri pe aceasta lege, si cand ajunge in Comisia pentru munca si cand ajunge in plenul Camerei Deputatilor, astfel incat sa avem un vot, astfel incat sa facem pentru parintii si bunicii nostri lucruri bune, adica sa incercam pe cat posibil sa le majoram pensiile”, ne-a declarat ministrul Marius Budai. Din cei 69 de senatori PSD, doar 52 au votat in favoarea proiectului legislativ care priveste sistemul public de pensii, iar din 12 senatori ALDE, au votat doar cinci. De asemenea, sapte senatori UDMR si un senator neafiliat au votat pentru aceast proiect. Premierul Viorica Dancila a afirmat ca va verifica daca absenta senatorilor PSD de la vot a fost justificata sau nu, precizand ca proiectul va trece, cu siguranta, la Camera Deputatilor.

Spor de 10% pentru acordul global

Legea pensiilor respinsa ieri la Senat a fost declarata neconstitutionala in luna martie, la sesizarea parlamentarilor PNL si USR. Una dintre prevederile criticate este cea din articolul 63, care se refera la o conditie pe care persoanele indreptatite trebuie sa le indeplineasca in mod cumulativ pentru a beneficia de pensia de invaliditate, aceea ca la data solicitarii pensiei de invaliditate sa fi realizat stagiul minim de cotizare de 15 ani. ”Legea asta este o lege buna pentru pensionari, care prevede majorari ale pensiilor, prevede eliminarea unor discrepante, prevede ca atunci cand nu ai documente, cand nu le gasesti sau cand documentele nu au fost luate in calcul, cum este acordul global, sa dam un spor de 10% la punctaj, inseamna numai lucruri bune pentru pensionari”, a afirmat Marius Budai, ministrul Muncii.

 

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
Este jurnalistă din anul 1994, absolventă a Facultății de Filosofie și Jurnalism, și a profesat la ziarele Monitorul de București, Gardianul, Cotidianul, Gândul, Ring etc., iar din 2019 până în prezent, la ziarul Național.
146 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger