AcasăNewsBucureștiul, sub amenințare nucleară rusească! VIDEO - Simularea unui atac asupra Capitalei...

Bucureștiul, sub amenințare nucleară rusească! VIDEO – Simularea unui atac asupra Capitalei cu mama tuturor bombelor atomice!

Bucureștiul, sub amenințare nucleară rusească! VIDEO - simularea unui atac asupra Capitalei cu mama tuturor bombelor atomice!

Vladimir Putin a recurs la amenințarea supremă: a pus în stare de alertă forțele de descurajare nucleară. O amenințare directă la adresa oricui l-ar putea împiedica să-și continue invazia în Ucraina. Mai ales la adresa țărilor NATO, din care face parte și România.

În logica Kremlinului, deci și a ambasadorului Rusiei la București, Valeri Kuzmin, țările Alianței vor fi primele vizate de un eventual atac nuclear, în condițiile în care Alianța este, în ochii lui Vladimir Putin, principalul adversar al „integrității Rusiei”.

Apocalipsa Capitalei

La 30 octombrie 1961, URSS a detonat „Bomba Țarului”, cea mai puternică armă nucleară construită și detonată.

Un atac nuclear asupra Bucureștiului cu o bombă similară cu „Bomba Țarului” ar însemna o eliminare totală, potrivit unei simulări Outrider.

Practic, Capitala și localitățile din jur ar fi distruse. Unda de șoc s-ar întinde pe o suprafață de 893, 65 km pătrați, presiunea fiind suficient de puternică pentru a distruge majoritatea clădirilor.

Căldura ar afecta o suprafață de 8289, 25 km pătrați. Raza maximă a mingii de foc, care ar fi mai fierbinte decât suprafața Soarelui, ar fi de 113, 31 km pătrați.

La scurt timp după detonare, materialele nucleare emit o explozie de radiații sub formă de raze gamma și neutroni. Radiațiile s-ar extinde pe o suprafață de peste 80 km pătrați.

Simularea arată că sute de mii de persoane ar fi ucise și alte sute de mii rănite.

Dintre cei care ar supraviețui căldurii și undei de șoc, 50% până la 90% ar muri în chinuri din cauza otrăvirii cu radiații în decurs de câteva ore până la câteva săptămâni.

Mama tuturor bombelor

La 30 octombrie 1961, URSS a detonat „Bomba Țarului”, cea mai puternică armă nucleară construită și detonată.

Sub numele de cod „Ivan”, bomba cu hidrogen, cu o greutate de 27 de tone, avea o putere de 50 de megatone și a fost detonată în arhipelagul Novaia Zemlia.

Cu această armă, care a fost construită  într-un singur exemplar, Kremlinul dorea să demonstreze întregii lumi superioritatea URSS în cursa nucleară.

Un bombardier Tu-95V a lansat bomba de la o altitudine de peste 10.000 de metri, fiind detonată la o altitudine de 4.000 de metri.

Fapt esential pentru supraviețuirea piloților, a fost concepută o parașută pentru a încetini căderea bombei și a permite avionului să se îndepărteze la o distanță de aproximativ 50 de kilometri de explozie, în timp ce un alt avion (Tu-16) a înregistrat și observant testul.

Explozia a generat o minge de foc de 6 km diametru și care a generat o lumină vizibilă de la 1.000 km distanță, și o ciupercă atomică de 64 km înălțime și peste 30 km diametru.

author avatar
Tudor Borcea
1.471 afisari

11 COMENTARII

  1. Articolul e total aiurea,prezinta vechituri din 1960.Intre timp asemenea arme au fost interzise prin conventii internationale.Singurele arme nucleare actuale sunt cele tactice pe submarine,cu efecte limitate si care sunt pentru descurajarea atacurilor similare.Adica torpile anti-nava,anti-submarin sau cu tinte militare.Daca cineva face greseala sa foloseasca rachete balistice vor fi doborate sau avioane de transport sunt imediat detectate.In Europa satelitii imediat detecteaza orice fel de amenintare,nu sunt permise asemenea arme.Cele5 tari cu arme nucleare sunt in Consiliul de Securitate ONU si au obligatii semnate cu interdictii clare.Deci nu exista niciun pericol real

    • satelitii sunt primii doborati, tsar nu e practica, MRV-urile sunt cele mai eficiente iar pentru maxim de suprafata afectata se folosesc focoase murdare

      • Armele nucleare din anii 1960 nu mai sunt actuale.In 1990 Gorbaciov-Bush au semnat dezarmarea balistica ptr ca deja satelitii de atunci le puteau anihila.La ora actuala multi sateliti militari sunt net superiori si ca detectie si ca protectie.Nu este posibil sa lanseze cineva rachete balistice Europa este acoperita de asazisa „umbrela NATO”. Asemenea articole doar sperie aiurea cititorii nu sunt realiste.Sa fim totusi echilibrati si maturi nu exista asemenea pericole plus ca armele nucleare au regim extrem de special/americanii au dezafectat multe din cauza ca erau nesigure dupa o perioada si costa extrem de mult intretinerea.La fel o fi si cu rusii plus ca tehnologia ruseasca e mult mai proasta

        • boss 🙂 o racheta balistica nu poate fi doborata cu nimic, se deplaseaza cu viteza uriasa, de peste 20000 kmh, iar la intrarea in atmosfera se desface in multiple focoase independente. Are invelis din uraniu saracit si alte materiale extrem de dure. Trebuie sa lovesti extrem de puternic si direct in ea ca sa ai vreo sansa, si nu stiu cum faci asta cand ai o ploaie de asemenea bolizi cosmici.
          Incarcaturile au mai scazut, ce-i drept, la cateva MT, dar asta nu incalzeste cu nimic.
          Pai era Pamantul mult mai sigur acum, daca era asa simplu :).
          Nu stiu de unde stii tu ca tehnologia ruseasca este mult mai proasta si ce inseamna asta pentru tine. Cert este ca rachetele alea pot lovi la 10000 – 15000 de km cu precizie de cateva sute de m si au incarcaturi de MT, iar cu umbrela ta NATO ma faci sa rad.
          In primul razboi din Irak impresionanta umbrela Patriot nu a doborat decat 3 rachete din cele 39 lansate de Saddam (sau ceva de ordinul asta), si vorbim de rachete Scud, nu de Topol, YARS sau Sarmat.
          Si despre ce dezafectare de focoase vorbesti? Atit SUA cat si URSS au peste 5000 de focoase fiecare. Ti se pare putin?
          Cel mai bine eu zic sa speram ca toate se termina cu bine, ca nadejdea satelitilor si umbrelelor de pe flancurile estice, mai bine ne bagam de acum sub pamant.

          • Eu ce tiam spus este100%exact.Nu poti sa lansezi decat rachete de croaziera la nivelul solului,orice chestie care se ridica peste100metri va fi detectata si doborata de sateliti,nu va ajunge sa calatoreasca mii de km.Satelitii militari au precizie extrema si tintesc rachetele balistice chiar imediat dupa lansare.crezi ce vrei nu poti lovi nimic cu rachetele balistice plus ca ai sistemele navale Aegis toata Mediterana e plina de ele doboara orice fel de racheta.Singurele rachete periculoase sunt cele de croaziera Sunburn2(nucleare tactice) care ajung la peste10 mach le au chinezii pentru atac anti-portavioane dar trebuie sa lansezi multe simultan ca sa lovesti un portavion.hai noapte buna

  2. Ba, Parintele Arsenie ne a avertizat ca astia care vor veni dupa ceasca ne vor lua tot dar de bomba nucleara von fi lipsiti , asta e pt altii care o merita!!! De va veni se duce la satanisti!!!

  3. Da, tehnologia a avansat, acum rachetele pot zbura cu aproape zece mii de kilometri pe ora. Iar bomba tarului a fost lansata dintr-un avion, nici nu ar fi nevoie de balistice.
    Sper sa se linisteasca apele, ca daca se ajunge la nucleare am pus-o cu totii.

  4. Voi stiti cand au fost folosite arme tactice nucleare si bombe cu uraniu saracit?Pai in Irak,Afghanistan,Siria//Jurnalista italianca Giuliana Sgrena chiar a filmat in Irak cum au fost topite niste autobuze cu sute de pasageri civili irakieni de arme cu radiatii gamma(nucleare).Reportajul se numeste „GUERRE STELLARI” adica „Razboiul Stelelor” si a fost difuzat la televiziunea italiana.Armele au fost aprobate de DickCheney pentru „experimente tactice”.Nimeni nu a suflat o vorba observ

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger