AcasăNewsBucurestiul si mai multe judete se afla sub COD GALBEN: Sunt anuntate...

Bucurestiul si mai multe judete se afla sub COD GALBEN: Sunt anuntate ceata si burnita

Administratia Nationala de Meteorologie a emis, duminica, mai multe avertizari de ceata, fenomen asociat cu caderi de chiciura si, izolat, cu depuneri de polei.

Conform meteorologilor, atentionarile COD GALBEN tip nowcasting (valabile pentru un interval de maximum sase ore) cuprind, pana la ora 15, judetele Ilfov si Calarasi, precum si Capitala, in special zonele de periferie. Specialistii ANM informeaza ca ceata care va acoperi inclusiv drumurile nationale si europene aferente perimetrelor amintite va duce la scaderea vizibilitatii chiar si sub 50 de metri. De asemenea, este posibil sa apara burnita.

Tot pana la orele 15, vremea va fi capricioasa in Valcea, unde se va semnala ceata. Meteorologii au anuntat, de asemenea, ca in acest judet, inclusiv in localitatile Ramnicu Valcea si Dragasani, va cadea burnita.

Si zona Moldovei este cuprinsa de o atentionare cod galben de ceata, emisa pentru Suceava, Neamt, Bacau, Vrancea , dar si pentru anumite regiuni din judetele Botosani, Iasi, Vaslui si Galati. Conducatorii auto care intentioneaza sa circule pe drumurile aferente acestor judete sunt atentionati ca vizibilitatea in trafic va fi redusa sub 200 de metri, posibil, insa doar izolat, si sub 50 de metri. Totodata, specialistii Administratiei Nationale de Meteorologie atentioneaza ca, in zonele amintite, circulatia ar putea fi afectata, cel putin pana la ora 14, cand expira atentionarea nowcasting, de chiciura, burnita si chiar polei.

105 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger