AcasăNewsBucureştiul se închide aproape complet: ADIO restaurante, cinematografe și teatre!

Bucureştiul se închide aproape complet: ADIO restaurante, cinematografe și teatre!

masuri restrictieBucureştiul se închide aproape complet: ADIO restaurante, cinematografe și teatre!

Gheorghe Cojanu, prefectul Capitalei, a anunţat că, începând cu data de 7 octombrie, în Bucureşti, se vor instaura noi măsuri de restricţie, pentru a combate pandemia provocată de COVID-19. Oficialul a a explicat că toate aceste măsuri sunt valabile cel puțin în următoarele șapte zile sau atâta timp cât rata de incidență se va menține peste 1,5 la mie. Cele mai importante decizii: se închid restaurantele, cinematografele și teatrele. Nu se fac nunți și botezuri.

Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare și consum în unitățile de tip restaurante și cafenele nu este permisă în București. Activitatea sălilor de spectacole și concerte este interzisă – când rata va reveni sub 1,5 la mie vor fi reluate aceste activități. Prezența persoanelor în jurul școlilor – nu prea poartă lumea masca – s-a impus purtarea măștii de la copii peste 5 ani în intervalul 7-21„, a spus Gheorghe Cojanu, care, apoi a adăugat:

Revine obligația PMB și a primăriilor de sector să delimiteze aceste zone – chiar și o simplă vopsea. Intensificarea activităților de control în târguri, piețe, transport în comun și apropierea unităților școlare – aici lumea nici gând să poarte masca. Angajații afectați de restrângerea activității economice – HoReCa și spectacole – vor beneficia de măsuri de sprijin. În momentul în care rata de incidența scade sub 1,5 la mie, CNSU se va reuni de îndată și va dispune reluarea tuturor activităților„.

În Bucureşti, marţi, au fost raportate 403 noi cazuri

Cazurile noi depistate în ultimele 24 de ore sunt la cote extrem de ridicate. Până la data de 6 octombrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 139.612 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 2.121 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Numai în municipiul Bucureşti, de exemplu, au fost raportate 403 noi cazuri de pacienţi cu Covid-19.

author avatar
Andrei Ștefan
476 afisari

3 COMENTARII

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger