AcasăNewsBucureştiul, dat peste cap în weekend. Motivul pentru care 33 de linii...

Bucureştiul, dat peste cap în weekend. Motivul pentru care 33 de linii STB se modifică

stb 104

Va fi haos cu traficul în acest weekend, în Bucureşti. Două evenimente publice modifică 33 de linii de transport în comun din Capitală, suspendă temporar patru linii de troleibuz și înființează trei linii navetă.

Pentru a permite desfășurarea evenimentelor „Cros și Semimaraton Internațional” și „Food Truck Festival – on Kiseleff” în acest weekend, vor fi modificate 33 de linii de transport în comun din București, vor fi suspendate temporar alte trei linii și vor fi înființate alte trei linii navetă pentru preluarea călătorilor.

Trafic rutier, restricţionat

Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public București-Ilfov (TPBI) a luat această măsură întrucât, în zilele de 13 și 14 mai 2023, de la prima oră a dimineții și până în jurul orei 14:00, traficul rutier va fi restricționat pe arterele unde sunt stabilite desfășurările evenimentelor.

Traseele modificate sâmbătă, 13 mai:

Astfel, sâmbătă, 13.05.2023, de la ora ieșirii în traseu și până la ora retragerii, liniile care funcționează pe Bd. Libertății vor circula pe trasee modificate, astfel: Linia 136 va funcționa pe traseul de bază între terminalul „C.E.T. Vest Militari” și intersecția Calea 13 Septembrie/Bd. Libertății (Piața Francofoniei), apoi pe un traseu modificat în ambele sensuri pe Bd. Libertății, cu întoarcere în rondul Piața Regina Maria.

Linia N101 va funcționa în noaptea de 13/ 14.05.2023 pe traseul de bază între terminal „Valea Oltului” și intersecția Calea 13 Septembrie/ Bd. Libertății (Piața Francofoniei), apoi pe un traseu modificat în ambele sensuri pe Bd. Libertății, Bd. Regina Maria, Piața Unirii.

Traseele modificate duminică, 14 mai:

Duminică, 14.05.2022, de la ieșirea parcului până la reluarea circulației rutiere, operativ la dispoziția Brigăzii Rutiere, liniile de transport public vor funcționa pe trasee modificate astfel:

Linia 1 va funcționa, pe traseul actual între „Șura Mare” și intersecția Șos. Mihai Bravu/ Calea Vitan, apoi prin Calea Vitan, Calea Dudești, cu întoarcere pe Șos. Mihai Bravu, Cal. Văcărești, Șos. Olteniței, Str. Șura Mare.

Linia 10 va funcționa, pe traseul actual între capetele de linie „Șura Mare” și „Banu Manta‟, cu întoarcere pe Bd. Iancu de Hunedoara, Șos. Ștefan cel Mare, Șos. Mihai Bravu, Piața Iancului, de unde tramvaiele vor întoarce pe Șos. Mihai Bravu, Șos. Ștefan cel Mare, Bd. Iancu de Hunedoara, Pasaj Victoria, Șos. Nicolae Titulescu, Pasaj Basarab, Bd. Doina Cornea, Bd. Paul Teodorescu, Bd. Timișoara, Șos. Progresului, Str. Dr. Istrati, Șos. Viilor, Șos. Olteniței, Str. Șura Mare. Liniile 24 și 45 vor funcționa pe traseele de bază între terminalele „Cartier Dămăroaia”, respectiv „Mezeș” și intersecția Bd. Ion Mihalache/ Str. Dr. Felix, apoi pe un traseu modificat în ambele sensuri pe Str. Dr. Felix, Șos. Nicolae Titulescu, până la terminalul „Banu Manta”.

Linia 40 va funcționa între terminalul „Piața Sf. Vineri” și intersecția Calea Călărașilor/ Str. Traian, apoi pe un traseu modificat în ambele sensuri, pe Str. Traian, Bd. Pache Protopopescu, Șos. Iancului, Șos. Pantelimon, Bd. Chișinău, Bd. Basarabia, apoi traseul actual. Linia 44 va funcționa pe un traseu scurtat între terminalul „Cartier 16 Februarie” și „Gara Basarab”.

Linia 61 va funcționa pe perioada întregii zile, pe un traseu scurtat între „Master‟ și Podul Operei. Linia 69 va funcționa pe perioada întregii zile, de la Depoul Vatra Luminoasă, pe un traseu scurtat între terminalul „Valea Argeșului” și „Podul Operei‟. Linia 70 se suspendă până în jurul orei 14.00, apoi va funcționa între terminalul „Bd. Basarabia” și „Piața Rosetti”, cu întoarcere pe Str. Dianei, Str. Jean Louis Calderon, Str. Tudor Arghezi, Bd. Carol I, apoi traseul actual.

Linia 79 se suspendă până în jurul orei 14.00. Pentru preluarea călătorilor, linia navetă 670 va funcționa, de dimineață până la reluarea circulației troleibuzelor liniei 79, între terminalul „Bd. Basarabia” și Piața Universității pe Str. Lucrețiu Pătrășcanu, Str. C-tin Brâncuși, Str. Baba Novac, Șos. Mihai Bravu, prin Pasajul Muncii, Șos. Mihai Bravu, Str. Matei Voievod, Bd. Pache Protopopescu, Bd. Carol I, rond Piața Universității.

Linia 85 va funcționa pe perioada întregii zile, pe traseul de bază între terminalul „Baicului” și „Piața Rosetti”, cu întoarcere pe Str. Dianei, Str. Jean Louis Calderon, Str. Tudor Arghezi, Bd. Carol I, apoi traseul actual.

Linia 86 se suspendă până la ora 14.00. Pentru preluarea călătorilor, linia navetă 686 va funcționa, de dimineață până la reluarea circulației troleibuzelor liniei 86, între terminalul „Dridu” și „Gara de Nord” pe Str. Pajurei, Bd. Bucureștii Noi, Calea Griviței, Piața Gării de Nord, cu întoarcere în zona fântânii centrale (comun cu liniile 182 și 205).

Linia 90 va funcționa pe perioada întregii zile, pe traseul de bază între terminalul „Arena Națională” și „Piața Rosetti”, cu întoarcere pe Str. Dianei, Str. Jean Louis Calderon, Str. Tudor Arghezi, Bd. Carol I, apoi traseul actual.

Linia 97 se suspendă până în jurul orei 14,00. Pentru preluarea călătorilor, linia navetă 697 va funcționa, de dimineață până la reluarea circulației troleibuzelor liniei 97, între terminalul „Străulești” și „Gara de Nord” pe Bd. Bucureștii Noi, Calea Griviței, Piața Gării de Nord cu întoarcere în zona fântânii centrale (comun cu liniile 182 și 205).

Linia 104 va funcționa pe traseul de bază între „Cora Pantelimon” și intersecția Str. Vatra Luminoasă/ Șos. Mihai Bravu, apoi pe un traseu modificat în ambele sensuri pe Șos. Mihai Bravu, prin Pasajul Muncii, Șos. Mihai Bravu, Calea Dudești, Bd. Octavian Goga, prin Pasajul Mărășești, Bd. Mărășești, Bd. Dimitrie Cantemir, prin Pasajul Unirii (comun cu linia 381), Bd. I.C. Brătianu, Piața Universității, Bd. Carol I până la „Piața Rosetti”.

author avatar
Andrei Ștefan
1.624 afisari

3 COMENTARII

  1. La „sfirsit de saptamina” nu in „weekend”! Si chiar daca se doreste adoptarea acestui cuvint Englezesc, in Romaneste trebuie ortografiat „uichend” si nu „weekend”. Desi Limba Engleza are radacini Romanesti, in Ziarul National trebuie scris exclusiv in Limba Romana.

  2. Toate autoturismele vor circula bara la bara pe strazile cu case dintre Dristior si Piata Alba Iulia. Primaria isi bate joc de cei care locuiesc in zona aceasta/ Protejam blocurile ca doar acolo se duc banii. Acolo subventionam gazul naturalpentru caldura, anvelopam , maturam si monitorizamzonele.Aia de la case sa plateasca la greu, sa ne suprte plimbarile cu cainii si copii, sa-i calce cei cu fierulvechi si sa li se rupa florile. Sa die innebuniti de cei de la blocuri care scurteaza drumul si circula cu masinile pe sub geamurile lor

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger