AcasăNewsBucurestiul ar putea avea telegondola. Ce parere ai?

Bucurestiul ar putea avea telegondola. Ce parere ai?

Pe site-ul Primariei Capitalei, bucurestenii sunt invitati sa-si exprime punctul de vedere legat de constructia unei telegondole care va pleca de la Casa Presei, va trece pe deasupra Bulevardului Aviatorilor,  in zona Lacului Herastrau, apoi pe Barbu Vacarescu, malul Lacului pana in Pantelimon.

Proiectul a fost discutat la Comisia Zonala Bucuresti-Ilfov de pe langa Directia de Cultura a Municipiului Bucuresti, unde a fost respins pe motiv ca afecta vizual Parcul Herastrau, monument istoric.

Potrivit proiectului, telegondola se va intinde pe un traseu de 10 kilometri si va avea  sase statii, intre Parcul Herastrau si Cora Pantelimon.

Structura traseului va avea 5 tronsoane :

1. Parcul Herastrau (statie capat) – Bordei (statie intermediara- complex de agrement si parcare in cladire de 100 locuri)

2. Bordei (statie intermediara- complex de agrement si parcare) – Str. Barbu Vacarescu (statie intermediara- complex de agrement si parcare in cladire de 150 locuri)

3. Str. Barbu Vacarescu (statie intermediara – complex de agrement si parcare ) – Parc Plumbuita (statie intermediara – spatiu depozitare gondole)

4. Parc Plumbuita (statie intermediara – spatiu depozitare gondole) – Heliade (statie intermediara)

5. Heliade (statie intermediara) – Hipermarket Cora (statie capat)

Conform planurilor proiectantilor, telegondola va pleca de la statia Piata Presei Libere, va trece pe deasupra Bulevardului Aviatorilor in zona Lacului Herastrau, apoi pe Barbu Vacarescu langa pod, malul Lacului Plumbuita (in nordul parcului Plumbuita), capatul liniei fiind amplasat langa hypermarket-ul Cora din cartierul Pantelimon.

Dupa cum sustin specialistii, traseul complet va putea fi strabatut prin aer, de la un capat la altul, in cel mult  o jumatate de ora. Telegondola va avea o capacitate de transport de 1.500 de persoane pe ora, adica echivalentul a 15 autobuze RATB, viteza medie de transport propusa fiind de circa 5 metri pe secunda.

Proiectul poate fi consultat pe site-ul Primariei Capitalei.

142 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger